BVV Borne uitgeschakeld in nacompetitie
11-06-2018
JUVENTA’12 WINT -ZIJ HET GEFLATTEERD- MET 4-0

BVV Borne uitgeschakeld in nacompetitie

BVV Borne is er niet in geslaagd om de finale in de nacompetitie te bereiken. Het was lange tijd de betere ploeg in het duel tegen Juventa’12, maar verloor na een 0-0 ruststand zwaar geflatteerd met 4-0. Daarmee zit het seizoen erop voor de geel-zwarten kan het toezien op een finale tussen Juventa’12 en LSV Lonneker.

 

De thuisploeg koos voor een verzorgde opbouw en probeerde via de vleugelverdedigers en middenveld met name de rappe aanvaler op links in het spel te betrekken. Borne had dit al snel in de gaten, verstoorde de opbouw door snel druk te zetten en zag dat de gastheren daar moeite mee hadden. Deze aanpak vertaalde zich in meer balbezit voor de geel-zwarten zonder tot echte kansen te komen. Borne nam de regie over en dwong Juventa’12 tot een andere aanpak, maar de thuisploeg was duidelijk zoekende, een compliment waard aan BVV Borne.

 

Initiatief bij Bornenaren

De neutrale toeschouwer zag Borne vanaf de 15de minuut het initiatief overnemen en het zag de thuisploeg vooral zoekende zijn naar de juiste strijdwijze om onder de Bornse druk uit te komen. Borne won duels op het middenveld en voerde het baltempo op, maar tot echte kansen kwam het nog niet. In de 30ste minuut werd het ook de doelman van de thuisploeg teveel en een verkeerde inspeelpass bracht de bal bij Sven Pieterson, die de bal op 20 meter controleerde, uithaalde en de doelman zijn schot met moeite tot corner zag verwerken. De thuisploeg kreeg met name in snelle uitbraken kleine kansen om te scoren maar de Bornse doelman had tot de rust eigenlijk weinig te doen. Borne kwam steeds beter in het spel, had meer balbezit maar deed te weinig met de mogelijkheden en geboden ruimte. Met 0-0 werd er gerust.

 

Borne had de sleutel in handen om als winnaar uit deze strijd te komen en had het gevoel dat de deur naar de derde klasse alleen door hen geopend kon worden. Het startte furieus en direct na het fluitsignaal kreeg Jeroen Vos een goede mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs, dit tot opluchting van heel Juventa’12. Drie minuten later een prima corner van Danny van Laar die door Laurens Huitink op doel werd gekopt, helaas zeilde de bal vlak langs de kruising. Borne voerde de druk op en de thuisploeg wist even niet meer wat ze moesten doen. Veel ballen werden over de zijlijn geschoten om tijd te winnen en de organisatie neer te zetten.

 

Aan de bak

In de 59ste minuut kreeg Mart Kosterink een grote mogelijkheid, maar zijn kopbal ging recht in de handen van de doelman. In de 62ste minuut kwamen de gastheren voor het eerst in de Bornse zestienmeter en prompt was het raak. Een verre inworp komt in het vijfmetergebied, hots, knots, draai en stuit en het leer verdwijnt via een rug van een Borne-speler achter doelman Post. 1-0 voor de thuisploeg en Borne moest aan de bak. Tegen de verhouding in stond het op achterstand.

 

Vier minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap, wat voor de scheidsrechter gelijk aanleiding was om het spel stil te leggen voor een drinkpauze, een mooie geste van de leidsman, maar na een slok water was de Borne-verdediging de spelhervatting even vergeten. Juventa nam de vrije trap snel, schoot van 18 meter op doel en wederom was doelman Post kansloos: 2-0.

 

Dubbele wissel

Borne trainer Rob Bakker besloot tot een dubbele wissel in de hoop iets te forceren, maar ook de vervangers van Mart Kosterink en Jeroen Vos konden niet voor het gewenste effect zorgen. Sterker nog: in de 79ste minuut werd het door een snelle counter zelfs 3-0. De grensrechter vlagde terrecht voor buitenspel, maar de verder goedleidende scheidsrechter besloot anders. Tegen de verhouding in en zeer geflatteerd keek Borne tegen een grote achterstand aan. Borne had vijf à zes vrije kopkansen gehad, had meer balbezit en legde de thuisploeg de wil op, maar stond wel met 3-0 achter. Dat het in de 85ste minuut ook nog 4-0 werd, opnieuw na een snelle uitval is slechts voor de statistieken. De uitschakeling is zuur, maar er is gestreden voor wat het waard was.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 11 jun 2018
Jammer heel jammer.

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021