BZSV legt keeper Go Ahead vast
12-06-2018
BORNENAAR MARK SPENKELINK (21) ZIET KANSEN VOOR PROMOTIE

BZSV legt keeper Go Ahead vast

Vanaf het komende seizoen zit Mark Spenkelink naast hoofdtrainer Aart-Jan Quak op de bank als assistent bij het eerste elftal van BZSV de Blauwwitters. Spenkelink is keeper bij het eerste van Go Ahead Eagles in Deventer, woont in Borne, heeft de ambitie om zich het trainersvak eigen te maken en denkt bij de Blauwwitters een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan het verlangen naar promotie.

 

Voordat de nu 21-jarige keeper bij Go Ahead aan de slag ging, speelde hij enkele jaren in de B- en A-elftallen bij FC Twente. Daarvoor, vanaf zijn zesde tot vijftiende, heeft Mark in alle selectie-elftallen van NEO gespeeld. Recent nog heeft hij zijn contract in Deventer tot 2020 verlengd. De keeper zit in het vierde jaar van de HBO-opleiding Sportmarketing op het Saxion in Deventer.

 

Voetbalfamilie

Spenkelink komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn opa Frits van Palen is oud-penningmeester van De Blauwwitters, zijn vader keeperstrainer bij NEO, terwijl zijn broer ook bij FC Twente het doel heeft verdedigd en nu als spits in het tweede van NEO speelt.

 

De keus voor BZSV verklaart Spenkelink als volgt: “Ik stond weleens langs de lijn, omdat enkele vrienden van me -waaronder Sam van de Vegte- in het eerste spelen. Ik kreeg sympathie voor de club vanwege de gezellige sfeer, gemoedelijkheid en betrokkenheid die ik weleens mis in het betaalde voetbal én vanwege de positieve verhoudingen. Via Sam is toen het balletje gaan rollen.”

 

Heldere taal

Over zijn verwachtingen en ambities spreekt Spenkelink heldere taal. “Ik ben een winnaar”, zo zegt hij “en doe er alles voor. Dat wil ik overbrengen op de groep. Bij Go Ahead Eagles heb in korte tijd vijf verschillende hoofdtrainers gehad en van allen heb ik iets opgepikt, waarvan ik denk dat dat ook toepasbaar kan zijn in het amateurvoetbal. Dan kun je denken aan oefenvormen en verschillende spelsystemen. Aart-Jan en ik gaan samen kijken wat bruikbaar is. Daarnaast hoop ik dat ik door mijn aanwezigheid de jeugd kan stimuleren bij BZSV te komen spelen.”

 

Ook het woord ‘promotie’ valt. Mark: “Achter de schermen zijn er gesprekken gaande met spelers van andere clubs. Met een paar jongens heb ik zelf nog gevoetbald. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar een paar keer naar het eerste gekeken en heb ik dus ook een redelijk beeld van huidige spelersgroep. Met de jongens die blijven en jongens waarvan wij hopen dat ze komen, kunnen we meedoen om promotie.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024