Vijf hondenlosloopgebieden aangewezen
BEZWAREN TEGEN VIER LOCATIES

Vijf hondenlosloopgebieden aangewezen

Naast de al gerealiseerde losloopgebieden in het Scholtenshofpark (foto boven) en aan de Kleiweg/Steenbakkersweg, mogen honden straks ook onaangelijnd op daarvoor speciaal bestemde gebieden aan de Oonksweg, de Bekenhorst en het Beekpark ter hoogte van de Beekparkschool. Het is het voorlopige resultaat van de zoektocht naar hondenlosloopgebieden in de kern van Borne, die begon met de vaststelling van het hondenbeleidsplan uit 2016.

 

Bezwaren tegen vier locaties

Eind 2017 werden er inloopavonden georganiseerd om te kijken waar mogelijkheden zouden kunnen zijn. Uiteindelijk werden er negen gebiedjes geselecteerd op basis van verschillende criteria, waaronder veiligheid, toegankelijkheid en beheersbaarheid. Het ontwerpbesluit heeft zes weken ter inzage gelegen. Er bleken bezwaren te zijn tegen vier aangewezen locaties. Daarbij gaat het over beoogde losloopgebieden aan het Van Speykplein, de Meijlingsgaarde en het parkje voor de Joodse Begraafplaats aan de Letterveldweg. De meeste zienswijzen betroffen de aanwijzing van een gedeelte van het grasveld bij de Weideplas in de Stroom Esch. Men vond een omheind gebied midden in de parkachtige omgeving minder geslaagd. Er worden nu gesprekken gevoerd om te kijken hoe er aan de bezwaren tegemoet gekomen kan worden.

 

Voorlopig dus vijf gebieden. Een besluit over de overige vier locaties volgt later. Bij de losloopgebieden komen extra voorzieningen voor het opruimen van hondenpoep en er zullen herkenbare borden geplaatst worden. De losloopgebieden worden omsloten door natuurlijke barrières of hekwerken. Eventuele overlast wordt in de gaten gehouden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 13 jun 2018
De formulering 'minder geslaagd' in bovenstaand artikel vind ik nogal zacht uitgedrukt. Door meerdere omwonenden is aangegeven dat de omheining zeer veel afbreuk zou doen aan de beeldbepalende parkachtige aanleg van de Weideplas. Er is voor deze plek ook een alternatieve locatie voorgesteld, namelijk het grasveld over de brug bij het bedrijvenpark. En dat is toch wel iets anders dan 'minder passend'....
Th Pol — 13 jun 2018
En nu maar hopen dat er een komt op de hoek Twickelblokwegen en Seringenstraat. Die loc.hebben we op die bewuste ook aangegeven

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024