Stralende vaders en een dolblije scouting
17-06-2018
5e VADERDAGRALLY BRENGT 10.000 EURO OP VOOR ST. STEPHANUS MARTINA

Stralende vaders en een dolblije scouting

Ronkende motoren, gierende banden, glimmende bolides, een lekkende remvloeistof, een taartje en vooral veel apetrotse vaders. Dat zijn de ingrediënten aan het begin van de vijfde Vaderdagrally die zondagmorgen om exact tien uur van start ging voor de deur van Restaurant Dorset. Ruim 50 equipes stonden er te wachten tot ze werden weggeschoten. De Rally is een initiatief van de Lions Club Borne, waarbij de opbrengst ervan bestemd is voor het goede doel. De gelukkige werd dit jaar de scoutinggroep St. Stephanus Martina, die een cheque van tienduizend euro in ontvangst mocht nemen, bestemd voor de vernieuwbouw en uitbreiding van hun blokhut.

 

Ruim 150 kilometer

Al ver voor tien uur was het een drukte van belang op de parkeerplaats aan de Grotestraat. Een voor een druppelen de auto’s binnen, variërend van een oude Peugeot 403 uit 1961 en Ford Mustang (1965) tot een fonkelnieuwe Range Rover Evoque Convertible en Porsche 911. Een grijze 2CV 6 staat dan al tijden te wachten om als eerste te kunnen vertrekken. De berijders van de uit 1968 stammende en knalrode Ford Torino GT doen ondertussen alle moeite hun lekkende remvloeistofprobleem te verhelpen. Het lukt. Net op tijd zijn ze klaar om als vijfde in de rij te beginnen aan hun rit van ruim 150 kilometer.

 

Het thema van dit jaar is ‘Bergenroute’ en de reis gaat daarom richting Salland waar de Holterberg en Herikerberg gepasseerd zullen worden. Equipe 19, met Beate ten Bokum aan het stuur, laat niets aan het toeval over en vertrekt gehuld met ijsmutsen en skibrillen. “Je weet maar nooit wat we straks in de bergen tegenkomen”, roepen ze als ze luid claxonnerend vertrekken.

 

Rond een uur of half vier druppelen de equipes weer binnen. Ze hebben er dan een prachtige dag opzitten en de discussies over het wel of niet gemist hebben van een foto of pijl in het routeboek zijn niet van de lucht. Een uurtje later volgt de prijsuitreiking. Er zijn winnaars in de tour- en sportklasse, er is een originaliteitsprijs en een prijs voor de beste vader-zoon/dochter equipe.

 

Grote winnaar

Maar de grote winnaar, naast alle glunderende en stralende vaders, is uiteindelijk toch de Scoutinggroep St. Stephanus Martina. De organiserende Lions Club Borne had namelijk aan alle deelnemende equipes gevraagd welke vereniging of stichting het meest in aanmerking zou kunnen komen voor de opbrengst van de dag. Een opbrengst die mede tot stand kwam tijdens de succesvolle Borne Curling Open op de ijsbaan in december en via de verkoop van de Twentse aspergekistjes. Het bleek uiteindelijk om een bedrag te gaan van maar liefst tienduizend euro.

 

De cheque viel bij Roy Lansink, de voorzitter van de scoutinggroep – uiteraard- in goede aarde. Met het geld kan de groep eindelijk, na jarenlange onzekerheid over de gevolgen van de nieuwe rondweg, haar clubhuis aan de Twickelerblokweg vernieuwen en uitbreiden. Bovendien dient het gebouw te worden aangepast voor de nieuwe afdeling scouts met een licht verstandelijke beperking. (BM)

 

De uitslagen

1e prijs Sportklasse equipe Wilbrink/Vorgers

1e prijs Tourklasse equipe Leurink

1e prijs Vaderdagrally equipe Oude Groeniger

1e prijs Originaliteitsprijs equipe Jeronimus/Te Kiefte

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
KS — 17 jun 2018
Mooi evenement, maar jammer dat meerdere bestuurders vanaf Dorset Maisonhouse met een glas op, de weg weer opreden.

Vaderdagrally 2018


  Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

  Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
  01-03-2021

  ‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

  Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
  24-02-2021

  Dames Apollo 8 blijven winnen

  Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
  21-02-2021

  Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

  Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
  20-02-2021

  Buitenmensen quizzen nu online

  Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
  20-02-2021

  Mirjam Pol terug de woestijn in

  Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
  17-02-2021