Stralende vaders en een dolblije scouting
17-06-2018
5e VADERDAGRALLY BRENGT 10.000 EURO OP VOOR ST. STEPHANUS MARTINA

Stralende vaders en een dolblije scouting

Ronkende motoren, gierende banden, glimmende bolides, een lekkende remvloeistof, een taartje en vooral veel apetrotse vaders. Dat zijn de ingrediënten aan het begin van de vijfde Vaderdagrally die zondagmorgen om exact tien uur van start ging voor de deur van Restaurant Dorset. Ruim 50 equipes stonden er te wachten tot ze werden weggeschoten. De Rally is een initiatief van de Lions Club Borne, waarbij de opbrengst ervan bestemd is voor het goede doel. De gelukkige werd dit jaar de scoutinggroep St. Stephanus Martina, die een cheque van tienduizend euro in ontvangst mocht nemen, bestemd voor de vernieuwbouw en uitbreiding van hun blokhut.

 

Ruim 150 kilometer

Al ver voor tien uur was het een drukte van belang op de parkeerplaats aan de Grotestraat. Een voor een druppelen de auto’s binnen, variërend van een oude Peugeot 403 uit 1961 en Ford Mustang (1965) tot een fonkelnieuwe Range Rover Evoque Convertible en Porsche 911. Een grijze 2CV 6 staat dan al tijden te wachten om als eerste te kunnen vertrekken. De berijders van de uit 1968 stammende en knalrode Ford Torino GT doen ondertussen alle moeite hun lekkende remvloeistofprobleem te verhelpen. Het lukt. Net op tijd zijn ze klaar om als vijfde in de rij te beginnen aan hun rit van ruim 150 kilometer.

 

Het thema van dit jaar is ‘Bergenroute’ en de reis gaat daarom richting Salland waar de Holterberg en Herikerberg gepasseerd zullen worden. Equipe 19, met Beate ten Bokum aan het stuur, laat niets aan het toeval over en vertrekt gehuld met ijsmutsen en skibrillen. “Je weet maar nooit wat we straks in de bergen tegenkomen”, roepen ze als ze luid claxonnerend vertrekken.

 

Rond een uur of half vier druppelen de equipes weer binnen. Ze hebben er dan een prachtige dag opzitten en de discussies over het wel of niet gemist hebben van een foto of pijl in het routeboek zijn niet van de lucht. Een uurtje later volgt de prijsuitreiking. Er zijn winnaars in de tour- en sportklasse, er is een originaliteitsprijs en een prijs voor de beste vader-zoon/dochter equipe.

 

Grote winnaar

Maar de grote winnaar, naast alle glunderende en stralende vaders, is uiteindelijk toch de Scoutinggroep St. Stephanus Martina. De organiserende Lions Club Borne had namelijk aan alle deelnemende equipes gevraagd welke vereniging of stichting het meest in aanmerking zou kunnen komen voor de opbrengst van de dag. Een opbrengst die mede tot stand kwam tijdens de succesvolle Borne Curling Open op de ijsbaan in december en via de verkoop van de Twentse aspergekistjes. Het bleek uiteindelijk om een bedrag te gaan van maar liefst tienduizend euro.

 

De cheque viel bij Roy Lansink, de voorzitter van de scoutinggroep – uiteraard- in goede aarde. Met het geld kan de groep eindelijk, na jarenlange onzekerheid over de gevolgen van de nieuwe rondweg, haar clubhuis aan de Twickelerblokweg vernieuwen en uitbreiden. Bovendien dient het gebouw te worden aangepast voor de nieuwe afdeling scouts met een licht verstandelijke beperking. (BM)

 

De uitslagen

1e prijs Sportklasse equipe Wilbrink/Vorgers

1e prijs Tourklasse equipe Leurink

1e prijs Vaderdagrally equipe Oude Groeniger

1e prijs Originaliteitsprijs equipe Jeronimus/Te Kiefte

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
KS — 17 jun 2018
Mooi evenement, maar jammer dat meerdere bestuurders vanaf Dorset Maisonhouse met een glas op, de weg weer opreden.

Vaderdagrally 2018


  Apollo 8 bouwt professioneel verder

  Woensdagmiddag werden in De Veste de handtekeningen gezet die de samenwerkingsovereenkomst...
  17-07-2019

  Arsenal kijkt de kunst af bij NEO

  “Ik wist niet wat me overkwam!”, zegt Ben Demmer van de gemeente Borne. Nog steeds...
  16-07-2019

  NEO-trainers kneden FC Azelo

  Het begon kortgeleden als een plezierig intermezzo tussen de oude en nieuwe voetbalcompetitie...
  16-07-2019

  Vierde goud voor Stefan Boermans

  Het beachvolleybalseizoen van Stefan Boermans verloopt uiterst succesvol. Zondag stond de Bornse...
  14-07-2019

  Wielerclub NEO ontvangt Duitse gasten

  Afgelopen vrijdagmiddag pedaleerde een grote groep wielrenners uit Mesum (Rheine) naar Borne. Ze...
  08-07-2019

  Danceworkx danst wereld rond

  In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte...
  08-07-2019