NEO strijdend ten onder
17-06-2018
SURYOYE WINT NA VERLENGING (2-1) EN PROMOVEERT

NEO strijdend ten onder

NEO heeft de zo vurig gewenste promotie naar de tweede klasse niet kunnen bewerkstelligen. Net als in de andere twee nacompetitiewedstrijden scoorde Suryoye de winnende treffer in de absolute slotfase van het duel, namelijk de laatste minuut van de verlenging. Op voorhand waren de verhoudingen duidelijk. Suryoye was de favoriet en lopende de wedstrijd werd dat ook bewaarheid. In het eerste half uur was de balans dan wel in evenwicht, maar NEO had het in het verloop van het duel heel lastig tegen de makkelijk combinerende tegenstander. Cruciaal was de rode kaart voor Pascal van Berkum.

 

De eerste gevaarlijke momenten speelden zich af voor de goal van Bart Reinds. Twee keer stond Jochem Stam aan de basis en beide keren kon de bal maar met moeite worden weggewerkt uit de doelmond van Suryoye. Diego van der Weide zorgde na tien minuten voor het eerste gevaar van de thuisclub, maar Bob Peterman stond zijn mannetje en dat niet de enige keer blijven.

 

Vernietigende volley

Nadat Lucas Aydin de achterlijn haalde, maar de bal door Jesse Keur uit de doelmond kon worden gekopt, kwam NEO na een kwartier op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Mauro Lohuis werd door Pascal van Berkum met een vernietigende volley achter Reinds geschoten: 0-1. Suryoye rechtte de rug en had al vlot gelijk kunnen komen. Eerst kopte Samir van Pieterson net naast uit een hoekschop en vlak daarna werd een zeldzaam slippertje van Robin Oude Kamphuis bijna afgestraft door Job ter Horst.

 

NEO beperkte zich tot tegenhouden, maar de creativiteit van meerdere Suryoye-spelers stond garant voor meerdere kansen. Het vizier stond echter niet scherp en in twee gevallen was Bob Peterman de situatie op overtuigende wijze de baas. In de laatste aanval voor de pauze was NEO bijna op 0-2 gekomen, maar Van Berkum kon de bal vanuit een moeilijke hoek alleen nog tegen Reinds schieten.

 

Na de rust

Al na een minuut na de hervatting leek Suryoye op 1-1 te komen. Van der Weide pikte een uittrap van doelman Reinds op, maar zijn lob bleek veel te hoog. Vlak daarna werd de bal na een scrimmage voor het NEO-doel overgeschoten. Nadat Chris Cicek, die voor de pauze al een paar keer verwoestend naast had geschoten, een vrije trap overschoot, kantelde de wedstrijd definitief na de tweede gele kaart van Pascal van Berkum. Onhandige acties waren daar debet aan, maar het waren slechts kleine vergrijpen. Dit is in schril contrast tot de twee pittige overtredingen die de sterke middenvelder Marco Aydin mocht maken nadat hij in de eerste helft al geel had ontvangen.

 

In het restant van de tweede helft kon NEO niet anders dan met vereende krachten verdedigen en de ploeg deed dat op fantastische wijze. Sporadisch kwamen de mannen van Van Holland eruit en Stijn Baars schoot eerst naast en kon vervolgens een perfecte voorzet van Mauro Lohuis net niet krachtig genoeg inkoppen. Na ruim een half uur viel dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Een mooie aanval werd door Chris Cicek tegendraads ingeschoten: 1-1

 

In het laatste deel van de reguliere negentig minuten schoot Suryoye nog wel een paar keer op goal, maar Bob Peterman had het er in die fase niet erg lastig mee. Tot de slotseconde, waarin Suryoye de zaak alsnog leek te beslissen. Marco Aydin slalomde langs alles en iedereen inclusief Peterman, maar Steven Zonder bracht redding op de lijn.

 

Verlenging

In de eerste helft van de verlenging kreeg NEO, na een eerste schot van Lucas Aydin, zowaar weer een paar aardige mogelijkheden. Jochem Stam schoot na een mooie aanval op Reinds, na een rare terugspeelbal kon Mauro Lohuis bijna profiteren en een prachtactie van Tim Bijker op de achterlijn eindigde ternauwernood in een corner. In de slotminuten van het eerste bedrijf eiste Bob Peterman weer een hoofdrol op. Eerst pakte hij een vlammend schot van Van der Weide en de manier waarop hij een kopbal uit een hoekschop pareerde was fenomenaal.

 

In deel twee van de verlenging werd het spel steeds onnauwkeuriger. De ingevallen Eilyo was via de linkervleugel dan wel steeds dreigend, echte kansen leverde het niet meer op. Penalties dus, althans daar leek het op uit te draaien. Tot de allerlaatste minuut. Robin Oude Kamphuis kon een voorzet net niet blokkeren en Chris Cicek punterde de bal binnen, NEO in ontreddering achterlatend. Er resteerde nog één aanval, nadat de arbiter NEO een vrije trap gaf en een Suryoye-speler zwaar onterecht direct rood kreeg. De vrije trap kon maar met moeite worden weggewerkt, waarna het meteen afgelopen was. Samenvattend: een verdiende overwinning voor Suryoye.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bakker, J — 18 jun 2018
Opmerkelijk: Suryoye speler Aydin werd eerder ten onrechte gespaard door de scheidsrechter. Hij had toch zeker 2x een rode kaart moeten hebben na twee onfrisse overtredingen, maar mocht toch blijven staan. Dit terwijl van Berkum voor een kleinere overtreding wel met rood het veld af moest. Heel onterecht. Vreemde beslissing van de scheidsrechter. Suryoye werd door hem in de wedstrijd gehouden. Zuur verlies.
Bennie v d Tuuk — 18 jun 2018
Zeker een terechte overwinning. Maar onterecht dat zij wel met 11man op het veld bleven staan. Onze mannen hebben gevochten als leeuwen.
Het zat er vandaag niet in. Volgend seizoen weer 1 kans. Wij blijven jullie steunen.

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020