Start verfraaiing winkelhart
18-06-2018
PRESENTATIE PLANNEN TIJDENS KICK-OFF BIJEENKOMST OP 28 JUNI

Start verfraaiing winkelhart

Sinds 2009 wordt gewerkt aan het project Centrum Borne. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren werkt de gemeente aan de verfraaiing van het dorpscentrum. Dit najaar is het winkelhart aan de beurt. De plannen worden donderdag 28 juni gepresenteerd in het Kulturhus.

 

Dertig nieuwe winkelgevels

Vastgoedeigenaren Prudentia Vastgoed en Astij Investments trekken gezamenlijk op om hun winkelpanden in het gebied Bakkersteeg, Nijstad, en Nieuwe Markt op te knappen. Van zo’n dertig winkelpanden wordt de gevel vernieuwd. Een initiatief dat de gemeente van harte ondersteunt. Aansluitend aan het renoveren van de panden, waarbij het streven is dat alle winkels gedurende de werkzaamheden goed bereikbaar blijven, zal de gemeente de openbare ruimte van het winkelhart opnieuw inrichten.

 

De plannen worden donderdag 28 juni in de theaterzaal van Kulturhus De Bijenkorf gedeeld met de ondernemers en inwoners van het betreffende gebied. Om 19.00 uur zal wethouder Michel Kotteman de avond openen. Vervolgens presenteren Prudentia Vastgoed en Astij Investments kort de hoofdlijnen van de plannen voor de aanpassing van het gevelbeeld. Daarna is er voor iedereen de gelegenheid om de tekeningen van de gevels en van de openbare ruimte te bekijken. Medewerkers van Prudentia Vastgoed, Astij Investments en de gemeente Borne zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 21 jun 2018
Het gemeente bestuur facilitairt: het is aan de projectontwikkelaar om het tempo te bepalen. Die is niet altijd maatschappelijk bewust, maar conjunctuur bewust.
T HUISKES — 19 jun 2018
Helemaal eens met Erna - het heeft wel erg lang geduurd voordat de vastgoedeigenaren Prudentia en Astij de gevels van de panden gaan vernieuwen - dit had m.i. ook eerder gekund - gezien de leegstand en ook de aanblik van de panden, waaraan niets is gedaan sinds de aanbouw door het college en de raad (burgemeester Hehenkamp's tijd); bijna 10 jaar zijn voorbij (na een verfraaiing van het Rheine plein, Grotestraat, parkeerplaatsen Dorset en AH). Maar goed het gaat dus goed komen.
Erna — 18 jun 2018
Dan is het te hopen dat de bestrating ook word aangepast.
Zodat de mensen die slecht ter been zijn, ook weer met plezier door het dorp kunnen en niet bang hoeven te zijn dat ze met rolator en al van de been gaan.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024