Geen Estafette Run meer
TERUGTREKKEN SCHOLEN DIRECTE, MAAR NIET ENIGE, REDEN

Geen Estafette Run meer

Na elf jaar komt er een einde aan de Estafette Run rond de vijver van de Stroom-Esch waar vooral veel basisschoolleerlingen, onder begeleiding van triathlonvereniging TV Trios, aan deelnamen. De organisatie van het evenement, dat altijd op de laatste zondag van september plaatvond, heeft moeten besluiten geen energie meer te steken in een voortzetting van de Estafette Run. De directe aanleiding daarvoor is het besluit van de scholen om zich niet langer aan de hardloopwedstrijd te verbinden.

 

Geen relatie meer met scholen

“De scholen hadden moeite met de tijd die het van hen vraagt. De kinderen mochten niet meer in schoolshirts meelopen en om dezelfde reden is ook de Scholenbokaal geen optie meer. Om de één of andere reden mocht er geen relatie met de scholen meer zijn. En je kunt er natuurlijk alles van vinden, maar die rivaliteit tussen scholen voegt juist wel wat toe aan het competitie-element”, probeert Bertus Botter (foto rechts) van de organisatie uit te leggen.

 

Hij haast zich er bij te zeggen dat deze beslissing van de scholen niet de enige reden is waarom de Estafette Run ophoudt te bestaan. “De belangstelling liep al af. Dat is jammer, maar het is wel de trend. Daarnaast wordt het door de nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) moeilijker om gebruik te maken van het emailbestand om deelnemers te benaderen.” De beslissing van de scholen was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

 

Geen schoolshirts buiten schooltijd

Buurtsportcoach Danny Berghuis bevestigt dat er een discussie is gevoerd in het directeurenoverleg van de scholen. “Scholen worden aan alle kanten voor activiteiten benaderd”, zegt Berghuis. “Als evenementen zich buiten schooltijd afspelen en de kinderen in schoolshirts spelen, dan voelen de leerkrachten zich toch verantwoordelijk, maar je kunt ze niet verplichten om bijvoorbeeld op een zondag aanwezig te zijn. Daarom is besloten dat het beter is dat kinderen niet zichtbaar bij een bepaalde school horen tijdens deze activiteiten. Scholen blijven wel meewerken, er kan op school promotie gemaakt worden en de verenigingen zijn er welkom.”

 

Streetsoccer

Het besluit betekent ook dat de kinderen die deelnemen aan het onlangs gehouden Streetsoccer toernooi niet langer in de schoolkleuren op het veld verschijnen. “Dit jaar was nog een beetje een overgangsjaar. Nog niet alle teams wisten van de regels.” Berghuis denkt dat het Streetsoccer, toch zeker ook een traditie in Borne, gewoon blijft doorgaan. “Kinderen kunnen zich blijven aanmelden en ouders begeleiden de teams. Leerkrachten zullen er wel zijn, maar als supporter, niet als begeleider.”

 

De buurtsportcoach heeft begrip voor de beslissing van de scholen, maar vindt het wel spijtig dat de Estafette Run mede als gevolg daarvan ophoudt te bestaan. “Dat is zeker jammer. Maar het wil niet zeggen dat er niets voor in de plaats komt.”

 

En zo staat Bertus Botter er ook in. “Misschien is dit wel een mooi moment om met iets nieuws te komen. Daar denken we nu over na.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 21 jun 2018
We slaan weer door in onze deregulerende maatschappij.
Bert de Groote — 19 jun 2018
Dan zal deelname aan de wandel vierdaagse ook niet meer doorgang vinden, daar lopen ze ook buiten schooltijd in school kleding

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023