NEO krijgt nieuwe kans op promotie
20-06-2018
AANSTAANDE ZONDAG THUIS TEGEN CONCORDIA WEHL

NEO krijgt nieuwe kans op promotie

Het klinkt bizar, voelt als gerechtigheid en misschien is het dat ook allemaal wel. Feit is dat er woensdagmorgen op de burelen van NEO een telefoontje kwam van de KNVB met de mededeling dat de club komende zondag opnieuw een kans krijgt te promoveren naar de tweede klasse. Waarmee een nieuw hoofdstuk wordt geschreven in het boek van een turbulente nacompetitie, dat nog geen drie dagen geleden na een verlies tegen Suryoye (2-1 na verlenging) teleurstellend en ook wat gefrustreerd werd dichtgeslagen.

 

Discutabele arbitrage

Tijdens die bewuste nacompetitie diende NEO immers drie uitwedstrijden te spelen, daar waar enkele andere ploegen alleen thuis uitkwamen. Zo ook in de finale afgelopen zondag. Je zou denken dat deze op neutraal terrein zou plaatsvinden, temeer daar de nacompetitie geen dubbele duels kende waarin zowel uit als thuis werd gespeeld. Voeg daarbij de discutabele arbitrage tijdens de finale en de cirkel is rond. Extra rond, omdat NEO dus geen cent verdiende aan kantine-inkomsten tijdens de nacompetitie, daar waar andere clubs hun kas behoorlijk konden zien groeien.

 

En opeens, na dat onverwachte telefoontje woensdagmorgen, keerde dus het tij. Wat bleek namelijk? Achilles ’29 zal het komende seizoen niet uitkomen in de eerste klasse, maar instromen in de beloftencompetitie. De vrijkomende plek wordt ingevuld door Sportclub Bemmel, dat in de finale verloor van WAVV uit Wageningen. En het gevolg daarvan is weer dat er dus opnieuw een plek vrijkomt in de tweede klasse. Daarvoor in aanmerking komen dan de finaleverliezers NEO en Concordia Wehl (dat na strafschoppen verloor van VIOD uit Doetinchem).

 

‘Superblij’

“Hoe het ook zij”, aldus een NEO-zegsman vanmorgen, “dit voelt heel goed. Hier zijn we enorm door verrast, maar tegelijk superblij mee. Wat de reden is dat we nu ineens thuis spelen, we weten het niet. Misschien is er wel geloot. Misschien is er ook wel een andere reden. Concordia speelde immers al drie thuiswedstrijden tijdens de nacompetitie… Feit is dat we zondag opnieuw op de mat staan en nu mooi thuis op ’t Wooldrik in Borne.”

 

Een en ander betekent wel dat er op heel korte termijn van alles moet gebeuren. Zo zou het eerste van de zwart-witten komende vrijdag het seizoen ontspannen afsluiten en daarna op vakantie gaan. Door de training van gisteren was al een streep gehaald. Maar nu zal het team plotseling weer alles uit de kast moeten halen om alsnog de promotie te bewerkstelligen. “We gaan ervoor, deze kans mogen we niet laten lopen,” zo klinkt het. De allesbeslissende tweede finale begint zondag om 14.00 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 21 jun 2018
Zo'n kans krijgen onze Jongens meer.
Dus pakken die hap!
De weg is vrij voor de 2e klasse.
Wij supporters links van de tribune zijn erbij met toeters en bellen.
Iedereen die Neo1 een warm toe draagt moet as zondag onze Jongens steunen.
Zie jullie zondag.
Heb wel zin in een feesie.
Succes boys van Neo1.

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024