Finale voor Brandweer Borne
DERDE PLEK BIJ DE PROEVEN IN GARDEREN

Finale voor Brandweer Borne

Voor het eerst in de geschiedenis van de Bornse Brandweer is het de plaatselijke brandweermannen gelukt de finale te bereiken bij de vaardigheidstoetsen voor brandweerteams. Door in Garderen op een derde plek te eindigen mogen de Bornse brandweerlieden zich rekenen tot de negen allerbeste teams van het land. In september zullen deze negen ploegen de strijd met elkaar aangaan voor de allerhoogste eer.

 

Ongeval met hoogwerker

“Dit is echt geweldig!”, vindt bevelvoerder Fabian Kuipers. Bij iedere ronde worden de teams geconfronteerd met een verrassend scenario. Dit keer kwam er een melding van een ongeval met een hoogwerker. Aangekomen bij de plek des onheils zagen ze een slachtoffer op het punt staan om uit het raam te springen van een gebouw. Een collega was hem voorgegaan en was door de val gespiesd op een hek. De eerste taak van de brandweer was om de man op de bovenverdieping te redden en eerste hulp te verlenen op zijn collega.

 

“Daarna kon de eerste ploeg naar binnen, waar ze het daadwerkelijke ongeval met de hoogwerker zagen. Iemand lag er onder bekneld en in de hoogwerker zat ook iemand.” In de kelder bleek brand uitgebroken en een monteur gewond te zijn. Zoals dat bij iedere proef het geval is, moeten er snel inschattingen gemaakt worden en prioriteiten gesteld. In dit geval was de juiste keuze om eerst de brand te blussen en de monteur te redden en daarna de slachtoffers bij de hoogwerker.

 

'Zo zwaar'

“Het was een gigantische boel werk. Het was zo zwaar dat ieder team de volledige tijd nodig had. Het was een kwestie van wie uiteindelijk net de minste steekjes had laten vallen.” De resultaten bleken dicht bij elkaar te liggen, maar de Bornenaren hadden voldoende punten gescoord om een derde prijs te bemachtigen en daarmee een plek in de finale.

 

Fabian Kuipers: “We zijn super blij met dit resultaat! Vanmorgen zijn we nog uitgerukt voor een zware brand in Almelo, maar blijkbaar waren we fit genoeg.” Vanavond een feestje aan de Bieffel, bescheiden voor de mannen die nog dienst hebben. Na de vakantie de grote finale in Leeuwarden! (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Audere Sapere — 25 jun 2018
Super tof gefeliciteerd mannen. Ik mis alleen nog twee mensen op de foto die ook alle lof toekomt!
Gefeliciteerd Erik Veenhoven en Bertrand Exterkate

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024