Dag juf Maria en meneer Hans
FEESTELIJK SCHOOLAFSCHEID VAN MARIA WESTENDORP EN HANS MULDER

Dag juf Maria en meneer Hans

Het is de werkgroep gelukt het programma geheim te houden voor beide beginnende pensionado’s: Maria Westendorp en Hans Mulder van De Wheele. Het is een heel programma dat vandaag in de steigers staat. Het was een wens van beiden dat de leerkrachten vandaag ook feest konden vieren en het niet te druk hadden met voorbereidingen. Maar och, het is wel werk dat met liefde door de groep gedaan werd. De werkgroep bestaat uit Mieke van Schoot, Irene Stroot, Annemiek Grootenhaar, Ines Frowijn, Anouk Heutink, Petra Courant en Jos Boomkamp.

 

Het programma

De werkgroep moest natuurlijk wel zoeken wat leuk zou zijn. Maria Westendorp had in het verleden weleens op een djembé gespeeld. Hans Mulder dacht weleens aan stukjes. De werkgroep vond een mooie combinatie: een Afrikaanse groep, Jambo Afrika uit Nijmegen, die in iedere klas met de kinderen iets Afrikaans in zou studeren en later uit zou voeren. Jos Boomkamp is wel blij dat beiden op het verkeerde been zijn gezet, ze wisten van niets.

 

De feestdag

Hans Mulder en zijn vrouw zijn met een jeep van huis opgehaald en naar het huis van Maria Westendorp gebracht. Best spannend, want wat zal er gebeuren? Vanuit school, in een lange sliert en voorafgegaan door de groep Jambo Afrika lopen alle kinderen naar het huis van Maria Westendorp. Daar aangekomen staan, volledig verrast, beide families op de oprit. Ze worden mooi toegezongen door alle leerlingen. De teksten zijn van Jos Beunders, leerkracht en muziekleraar. Jos Boomkamp houdt een welkomstwoord (foto rechts): “Duizenden kinderen hebben jullie samen wel begeleid. We zijn eigenlijk niet blij dat ze weggaan maar het pensioen is wel verdiend”.

 

In de jeep gaan beiden naar school, nu gevolgd door de leerlingen en familie. De Afrikaanse muziek klinkt door de straten en links en rechts is er ook wel kijkerspubliek.

 

Workshops

Iedere groep, van groep 1 tot en met groep 8 heeft het druk met instuderen. Met veel overgave zijn de kinderen bezig. Door de hele school klinkt de muziek. In de klassen staan limonade en koeken klaar voor de leerlingen. Hans Mulder: “Ik vond het wel even moeilijk de regie uit handen te geven. Maar ik ben blij dat de leerkrachten het vandaag niet zo druk hebben.”

 

Middagpauze

Ook voor de kinderen is de dag feestelijk. Rekenen, taal en andere vakken zijn wel leuk, maar dit is even leuker. Tussen de middag staan twee patatkramen op het schoolplein en alle kinderen kregen lekkere patat. Dat gaat er wel in.

 

Het middagprogramma

Het is een warme dag, besloten is het geleerde niet buiten op het schoolplein te houden maar in de sporthal. Eerst komen de cadeaus: het oudste en het jongste kind van de school komen met het eerste cadeau. Als het uitgepakt is, blijkt het een portret van beiden te zijn waarop in het gezicht de foto’s van alle leerlingen verwerkt zijn (foto rechts). Ook wordt een afscheidsboek (Hans Mulder) en een receptenboek (Maria Westendorp) overhandigd. Hans Mulder is een chocoladeliefhebber: voor hem een mand met lekkers. Maria Westendorp houdt van koken, dus een mand met lekkere ingrediënten.

 

Ilona Entrop spreekt namens de ouderraad en namens de MR een dankwoord: “Namens de ouderraad wil ik jullie bedanken voor alle jaren die we met jullie hebben meegemaakt. Maria kennen we als betrokken docent met humor. Hans kennen we als een open directeur, we konden op je terugvallen. Jullie kunnen met voldoening terugkijken op jullie tijd op de Wheele.”

 

Dan het hoogtepunt: alle klassen voeren het geleerde uit de workshops uit. Ontroerend van de kleinsten, dapper van de middengroepen en het meest spectaculair van de hoogste groepen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Tot slot komt een kleine voorstelling van groep Jambo Afrika waarin ook Hans Mulder even moet laten zien dat hij misschien een toekomstig lid van de groep kan zijn.

 

Voor beiden en hun familieleden een zeer geslaagde dag. Maria Westendorp heeft aansluitend een receptie voor genodigden en ouders. De receptie van Hans Mulder is op 6 juli. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Schoolafscheid Maria Westendorp en Hans Mulder van De Wheele


  Bucon verhuist naar Industriestraat

  In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
  14-09-2020

  Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

  Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
  27-08-2020

  Best eng hoor, naar een nieuwe school…

  Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
  17-08-2020

  Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

  Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het...
  15-08-2020

  Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

  Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
  10-08-2020

  Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

  Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
  14-07-2020