Natasja Esman 25 jaar bij Euverman
02-07-2018
JUBILEREND MAKELAAR NOG STEEDS TROTS OP HAAR WERK

Natasja Esman 25 jaar bij Euverman

Al om kwart voor negen maandagmorgen snijdt ze een grote, feestelijk versierde taart aan voor haar collega’s van Euverman & Nuyts. “Sorry”, zegt ze, “maar om half tien moet ik bij de notaris zijn voor het eerste transport van vandaag.” Het is Natasja Esman ten voeten uit, ook al is ze vandaag op de kop af 25 jaar in dienst bij de Bornse makelaar. En dat zal de buitenwacht weten, want het kantoor aan de Grotestraat is al vroeg versierd met een grote ballonnenboog en een megaspandoek waarop een foto van de jubilaris is afgebeeld.

 

Onderdeel van de gemeenschap

Tussen het taarthappen door blikt ze met een lachend en vooral ook tevreden gezicht terug op de afgelopen 25 jaar. “Ja, er is in al die jaren natuurlijk best het nodige gebeurd en veranderd. Ons hele vak is anders geworden, vandaag de dag staan we veel meer tussen de mensen, zijn we onderdeel van de gemeenschap. En dat vind ik direct ook het leukste. Het contact met mensen en te proberen ze verder te helpen. Ze van a tot z te begeleiden en dienstbaar te zijn.”

 

Onderbroken door enkele uitstapjes naar de kantoren in Hengelo en Enschede heeft ze de meeste jaren van haar loopbaan toch op het kantoor in Borne doorgebracht. “Hier ligt mijn hart en ken ik, mede door mijn werk, enorm veel mensen. Vanmorgen vroeg zat ik even snel te rekenen, ik denk dat ik hier in al die jaren zo’n duizend huizen heb verkocht. Dus ja, dan ken je Borne wel aardig…”

 

Vanuit de lucht

Gevraagd naar anekdotes noemt ze direct het voorval met een ‘niet-pluis meneer’ zoals ze het zelf omschrijft. “Mijn intuïtie klopte, de man bleek een oplichter, maar dat hadden we gelukkig net op tijd in de smiezen.” Ook schiet ze nog steeds in de lach als ze terugdenkt aan een ballonvaart met partners van het makelaarskantoor. “We wilden de bouwplannen in Borne weleens vanuit de lucht bekijken. De wind werkte echter niet mee, waardoor we tijdenlang boven Lievelde hingen. Maar leuk was het wél!”

 

Het mooiste moment voor Natasja is echter de dag van haar beëdiging tot makelaar. In haar ring staat de datum 28 februari 2001 gegraveerd. “Ik ben nog steeds supertrots dat ik toen de papieren heb gehaald en tot op de dag van vandaag dit werk mag doen.” Dan is het tijd. “Sorry”, zegt ze, “Ik heb een volle agenda. Na de notaris heb ik nog een oplevering, een waardebepaling en nóg een transport staan.” En een feestje? “Ach, dat komt nog wel”, laat Herman Euverman zich cryptisch ontvallen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan en Riet Kamp — 06 jul 2018
Hallo Natasja, van harte gefeliciteerd, wij bewaren de beste herinneringen aan de samenwerking met jou en Herman.
Jan en Riet Kamp

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023