Culinair

Culinair genieten in coronatijd

 

Voor de Bornse horeca-ondernemers zijn het vervelende tijden. Zondagavond 15 maart dienden ze immers hun deuren te sluiten en vanaf 1 juni mogen ze eindelijk weer voorzichtig open. Ondertussen bedachten ze allerlei creatieve mogelijkheden zodat je ook thuis van hun keuken kunt genieten. In het onderstaande overzicht geeft een aantal uitbaters dat normaliter garant staat voor het BorneBoeit menu van de maand een overzicht van hun afhaalmogelijkheden. En ook in deze tijd geldt natuurlijk: veel plezier en eet smakelijk!

 

Libanees smikkelen, maar dan thuis

 

De Libanese keuken staat bekend om haar verse ingrediënten en specerijen. De meest verfijnde van het Midden-Oosten en met Turkse, Perzische en Armeense invloeden. Daarnaast is een brede keuze aan Libanese tapas genaamd ‘mazza’s’ kenmerkend.

 

Bij Royal Lebanon worden de vlees- en visgerechten met veel passie op traditionele wijze bereid op de houtskoolgrill. En dát proef je. Niet alleen en normaal gesproken in het restaurant aan het Marktplein, maar ook in de gerechten die je gewoon kunt afhalen en waarvan je in deze coronatijd ook thuis lekker kunt smikkelen. Meer weten? Laat je dan verleiden door de menukaart.

 

Royal Lebanon

Marktplein 20

7622 CL Borne

(074) 750 1170

www.royallebanon.nl

info@royallebanon.nl

 

KIR / Take Away

 

Hoewel restaurant KIR aan de Prins Bernhardlaan in deze periode natuurlijk ook gesloten is, biedt ze wel zeven dagen per week de mogelijkheid om de heerlijke voor- en hoofdgerechten, garnituren en desserts af te halen. 'Bestel gemakkelijk en snel online! We zien je graag bij de KIRdrive', zo luidt het motto.

 

Meer weten over de mogelijkheden en het afhaalmenu? Op KIR Take Away lees je er alles over. Daar kun je ook direct je bestelling online doorgeven. Afhalen kan dan zeven dagen per week tussen 16.00 en 20.00 uur.

 

KIR diner x bar

Prins Bernhardlaan 148 • 7622 BL Borne

(074) 266 1421

https://kir.restaurant

info@kir.restaurant

 

De weckpotjes van Willem bij Restaurant Dorset

 

Normaliter eet je liever niet uit potjes, maar dit wordt groots genieten: opwarmen, de tafel mooi dekken en genieten maar! Al dit lekkers voor twee personen kost 89,50 euro.


De weckpotjes van Willem bevatten:

 • vitello tonato met kropsla
 • soepje van kerrie, knoflook en dragon
 • boemboe Bali: stoofje van biologisch rundvlees met champignon, uitjes, sereh, knoflook en laos
 • aardappel-BBQ-knolselderij gratin 'on the side'
 • diverse groenten
 • melk en pure chocolademousse met chocolade brownie & stroopwafel en pinda
 • stokbrood
 • fles wijn

 

Bestel je 'Weckpotjes van Willem' eenvoudig via info@dorset.nl en haal het vrijdag of zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur veilig af via de Dorset Drive-thru.

 

Restaurant Dorset
Grotestraat 167 • 7622 GE Borne
(074) 2661925

www.dorset.nlinfo@dorset.nl

 

Jasmin Garden: afhalen kan!

 

Restaurant Jasmin Garden biedt de liefhebbers van Chinees en Japans eten in coronatijd de mogelijkheid gerechten af te halen. Wel dien je jouw telefonische bestelling dan minimaal een half uur van tevoren door te geven en de instructies bij het afhalen te volgen.

 

Je kunt bij je bestelling kiezen uit drie mogelijkheden:

 • Maandmenu mei: bestaande uit saté, qingdao mini-loempiaatjes, babi pangang, kipfilet met knoflooksaus, met bami en nasi (2 personen 17,50 euro)
 • Bento Box (1 persoons afhaalmaaltijd t/m 30 juni), bestaande uit qingdao mini loempiaatjes, maki sushi, kipfilet met champignons, nasi (1 persoon 9,80 euro)
 • Gerechten van de afhaallijst

 

Restaurant Jasmin Garden
Grotestraat 6 • 7622 GL Borne
(074) 266 9955

www.jasmingarden.nl

info@jasmingarden.nl

 

Afhalen bij Las Carretas en il Tartufo

 

Bij het Mexicaans restaurant Las Carretas én Il Tartufo, het Italiaansje zusje, is het mogelijk maaltijden af te halen. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 uur kun je er terecht.

 

Voor meer info: Las Carretas en il Tartufo

 

GUL ANONIEM GEBAAR VOOR VRIJWILLIGERS BORNSE VOEDSELUITGIFTE

Zeven horecabonnen naar Dreamteam

 

22 april 2020 - Het gaat goed met de ‘Borns Hart voor Horeca’ bon. Een maand geleden besloten veertien horecaondernemers uit Borne en Hertme de handen ineen te slaan en tot en met 10 mei een bon uit te geven die straks, als de openstelling van de horeca eenmaal weer een feit is, verzilverd kan worden. Vele honderden vouchers vonden hun weg naar kopers die daarmee de uitbaters een stevig hart onder de riem staken. Onder hen ook een Bornenaar die er tegelijk maar een heleboel aanschafte en een aantal ervan beschikbaar stelde aan mensen ‘die het verdienen’.

 

Woensdagavond mocht Stacey Bosman van het Dreamteam Borne zeven bonnen in ontvangst nemen van Corine Hofstra. Namens de BBO/Visit Borne was het aan haar het Dreamteam te bedanken voor de ‘onwijs toffe inzet’ waarmee het team al wekenlang voedselpakketten vergaart en weer uitzet bij die mensen in onze gemeente die het ’t hardste nodig hebben. “Geweldig”, aldus een verlegen Stacey. “Maar dit was echt niet nodig, want we doen het nog steeds met liefde.”

 

Deelnemende horeca