Prisma doneert voor Oegandese kinderen
WORKSHOPS, EEN MARKTJE, ZANG, DANS ÉN ZON ZORGEN VOOR TROPISCHE SFEREN

Prisma doneert voor Oegandese kinderen

Ze waren al vaker in Borne, het Kidsgear kinderkoor uit Oeganda. Tien weken lang trekken ze door ons land om voor hun stichting UP4S geld in te zamelen om zo’n 600 wees- en kansarme kinderen een goede zorg te kunnen bieden. Dinsdag viel de eer te beurt aan Het Prisma, de basisschool aan het Fioringras, dat voor deze bijzondere gelegenheid de gehele dag in het teken stond van Oeganda. Met een spetterend en opzwepend optreden én het overhandigen van een cheque namens de school volgde ’s middags de apotheose.

 

Vanaf vanmorgen sierden enkele kraampjes met Oegandese waar het schoolplein, bedoeld om ook daarmee het nodige geld voor het project in te zamelen. Maar de grote drukte was toch binnen in de school, waar het bovendien een heel stuk koeler was dan buiten. De groep, bestaande uit elf kinderen met hun begeleiders, verzorgden in de verschillende klaslokalen diverse workshops waarin zang en dans centraal stonden. Bovendien werd er een Oegandees lied ingestudeerd dat vanmiddag tijdens het slotoptreden buiten op het plein ten gehore zou worden gebracht.

 

Met open mond

En als het eenmaal zover is en alle kinderen een plekje hebben gevonden op het plein, kan het beginnen. Zingend en dansend komt de groep op, de Prisma-kinderen volgen de gebeurtenissen met open mond. Het maakt indruk, dat is duidelijk. Na enkele nummers vertelt schoolleider Annemiek van Oosten dat er tijdens de voorjaarsmarkt van de school geld is ingezameld voor diverse goede doelen. Zo werden er plantjes en zelfgemaakte spulletjes verkocht met als resultaat dat ook de Oegandese kinderen een cadeautje tegemoet kunnen zien.

 

Twee meisjes uit groep 8 mogen dan ook een cheque van 200 euro overhandigen. Een groot applaus van zowel de kinderen als de meegekomen ouders klinkt op. Dan volgt het slotlied, waarop alle kinderen ’s morgens zo hard hebben geoefend. Uit volle borst wordt er meegezongen, al blijven ze veelal hangen in het refrein. Maar het feest is er niet minder om, zeker als de Oegandese groep de kinderen ook nog eens uitnodigt om mee te dansen en mee te springen. Na een half uurtje buiten, in de brandende zon, is het welletjes en zoekt iedereen weer snel de beschutting op van de klaslokalen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het Prisma - Oeganda


    Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

    Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
    29-03-2024

    Huisarts Paul van Buuren zwaait af

    Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
    12-03-2024

    Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

    Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
    15-02-2024

    Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

    Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
    10-01-2024

    Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

    Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
    31-12-2023

    Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

    Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
    19-12-2023