Bas knipt zijn haar voor KiKa
DRIE JAAR LANG LIET DE 10-JARIGE ZIJN HAAR GROEIEN VOOR HET GOEDE DOEL

Bas knipt zijn haar voor KiKa

Toen Bas van der Meulen in groep 3 zat van basisschool De Wheele, kwam hij op het idee zijn haar te laten groeien. Niet voor de fun, maar om daarmee een goed doel te dienen. ‘Ooit kan mijn haar dan worden gebruikt door de Stichting Haarwensen die er pruiken van maakt voor kinderen met kanker’, zo bedacht hij. Van het een kwam het ander. Het plan van Bas vond weerklank in zijn omgeving en op school en er werden acties op touw gezet om geld in te zamelen voor KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij. Donderdagmorgen en inmiddels drie jaar verder viel alles op zijn plek. Onder toeziend oog van alle basisschoolleerlingen en heel veel persvertegenwoordigers ging de schaar erin.

 

‘Mag ik nog heel even voelen?’

Bas kan het verhaal inmiddels dromen en staat ieder die het maar horen wil, uitvoerig te woord. Zijn haar is in de afgelopen jaren meer dan 30 centimeter gegroeid, genoeg om het nu af te staan. Hij vindt het niet erg en is eigenlijk wel blij over enkele minuten weer een kortgeknipt koppie te hebben.

 

Hij mag plaatsnemen op een kruk op het grote podium in de school, maar voordat de schaar erin gaat overhandigt hij de twee vertegenwoordigers van Kika die vanmorgen ook aanwezig zijn een cheque van twaalfhonderd euro. “Een geweldig bedrag dat het Prinses Maxima Ziekenhuis in Utrecht heel goed kan gebruiken voor het doen van onderzoek,” aldus een van hen. “Goh, wat zijn we hier blij mee. Mag ik nog heel even aan je haar voelen voordat het er af gaat?”, vraagt ze.

 

Dat mag. Maar dan is het toch echt zover. Juf Anouk Huitink komt met een schaar en borstel het podium op en introduceert Cindy, kapster en schoolmoeder. “Bas, wil je nog iets zeggen?”, vraagt Anouk. “Nee”, klinkt het kort en afgemeten.

 

Hij schudt nog één keer met zijn lange blonde manen en als ze eenmaal tot vlecht in elkaar zijn gedraaid pakt Cindy de schaar. Binnen vijf seconden en onder het klikkende geluid van de vele fotocamera’s is de vlecht los. Bas toont het kleinood als een ware zegebokaal aan de juichende en klappende kinderen. Ruim 31 centimeter lang. De buit is binnen en iedereen blij. (AJ/RM/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023