Mooi bedrag voor Leendert Vriel
27-07-2018
OPENING CREMATORIUM BORNE LEVERT 1300 EURO OP

Mooi bedrag voor Leendert Vriel

Bij de opening van het nieuwe crematorium in Borne op 25 mei werden gasten gevraagd in plaats van bloemen of een flesje wijn een donatie te doen ten behoeve van de Stichting Leendert Vriel, een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve, terminale zorg. Directeur Peter Molema van Crematoria Twente kon vrijdag 27 juli de stichting het heugelijke nieuws brengen, dat de actie maar liefst 1.300 euro had opgeleverd. Een bedrag waar Leendert Vriel erg blij mee was.

 

“Als je goed kunt terugkijken op het afscheid van een dierbare, dan helpt dat enorm bij de rouwverwerking”, weet Molema. “De vrijwilligers van Leendert Vriel hebben ook een belangrijke rol bij het levenseinde en kunnen de familie in die laatste momenten ontlasten. Een waardevolle taak en een hele bijzondere. De stichting verricht heel goed werk, dat voor mensen veel betekent”, verklaarde Molema de keuze voor het goede doel dat aan de feestelijke opening van het crematorium in Borne werd gekoppeld.

 

iPads voor de vrijwilligers

Voorzitter Rita Bergsma van Leendert Vriel, afdeling Borne, Hengelo en omgeving, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Een bestemming was er al voor gevonden: een bijdrage aan de aanschaf van iPads voor de 26 vrijwilligers en twee coördinatoren, ten behoeve van de noodzakelijke registratie. “Ontzettend bedankt Crematoria Twente, maar ook alle gasten die hebben gedoneerd tijdens de opening. Dit is een fantastische schenking!” Nog groter werd de vreugde toen Peter Molema aangaf het bedrag namens Crematoria Twente te willen verhogen tot 1.500 euro en zelfs te willen proberen om bij het Dr. C.J. Vaillantfonds, verbonden aan de landelijke vereniging van crematoria, te willen informeren of de iPads niet uit dat fonds betaald zouden kunnen worden.

 

Een mooie dag kortom voor de Stichting Leendert Vriel Hengelo Borne e.o., die nu inmiddels dertig jaar gezinnen ondersteunt tijdens het levenseinde. De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen, maar zijn er om de familie bij te staan en te ontlasten. Maar ook bijvoorbeeld als er geen familie is die kan waken bij een stervende. Voor meer informatie zie: www.leendertvriel.nl

 

(Op de foto boven vanaf links: Piet de Joode (secretaris), Peter Molema (Crematoria Twente), Rita Bergsma (voorzitter), Angela Zanderink (coördinator) en Frans Bergsma (vrijwilliger))

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lidy Konink — 27 jul 2018
Zoveel respect voor hun geweldige vrijwillige inzet. Goede bestemming voor deze donatie..

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024