Brons op eerste World Tour toernooi
30-07-2018
OPMARS BEACHVOLLEYBALLERS HAANAPPEL EN BOERMANS NIET TE STUITEN

Brons op eerste World Tour toernooi

Het kan niet op voor Casper Haanappel en Stefan Boermans. De opmars van het kersverse duo beachvolleyballers uit Borne is niet meer te stuiten. Aan het begin van het seizoen reikten de hoopvolle verwachtingen nog niet veel verder dan een plek in de Nederlandse Eredivisie. Dit jaar al een World Tour toernooi spelen leek de beide mannen, die praktisch onbekenden waren in de wereld van het beachvolleybal, misschien nog wel iets te hoog gegrepen in het eerste jaar van hun bestaan als duo.

 

'Bizar'

En toch stonden ze afgelopen weekend in Samsun, Turkije op het zand tussen de internationale top van het beachvolleybal. En tot ieders verrassing sleepten ze er nog een derde plaats uit ook! “Ongelofelijk! Dat we dit gepresteerd hebben. Brons op onze eerste World Tour!!! Bizar!”, aldus een compleet perplexe en uitzinnige Stefan Boermans.

 

Haanappel en Boermans dienden zich eerst te bewijzen via kwalificatiewedstrijden om een plek op het hoofdtoernooi in Samsun te bemachtigen. Dat lukte en het duo kwam als 16e en laatste in de poulewedstrijden, die eveneens zonder al te veel kleerscheuren werden overleefd. Na ook de tussenronde en de kwartfinale te hebben gewonnen gingen Casper Haanappel en Stefan Boermans zondag de halve finales in met twee teams uit Tsjechië en één uit Oostenrijk.

 

Het werd een spannende en lange strijd tegen het Tsjechische team Marcel Mislivecek/Martin Pihera. De eerste set was met overmacht voor de Tsjechen, 13-21, maar in de tweede set brandde de strijd echt los. Matchpoints en setpoints wisselden elkaar af, maar met een stand van 30-32 wisten de Tsjechen de zwaarbevochten set uiteindelijk toch op hun naam te brengen. Zij zouden in de finale hun meerderen moeten erkennen in landgenoten Weiss/Dzavoronok.

 

Strijd om brons

De strijd van Haanappel en Boermans om het brons werd tegen de Oostenrijkers Thomas Kunert en Peter Eglseer gestreden. Het wedstrijdverloop was nu praktisch omgekeerd ten opzichte van de halve finale tegen de Tsjechen. De eerste set kwam met een stand van 21-14 voor de Nederlanders op de borden en pas in de tweede set werd het spannend. Na een aanvankelijke voorsprong van Haanappel en Boermans kwamen de Oostenrijkers toch nog gevaarlijk dicht bij een zege toen de stand op 20-20 stond. Maar door een vakkundig door Boermans afgestrafte fout van de Oostenrijkers en tenslotte een laatste punt door Haanappel was de zege een feit. Brons! (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024