Veel vakantie-ellende met providers
04-08-2018
HAUSSE AAN BEL-, SMS- EN INTERNETPROBLEMEN IN HET BUITENLAND

Veel vakantie-ellende met providers

ADVERTORIAL - Op dit moment wordt er op vele forums geklaagd over de digitale bereikbaarheid in het buitenland. “Het is deze zomer inderdaad weer raak”, aldus Raber Saleh van Optie 1 Borne. “Je hoort en leest het overal en ook melden zich veel klanten bij onze zaak aan de Stationsstraat.”

 

Toch plaatst de telecomexpert wel enkele kanttekeningen. “Er zijn een aantal providers waar je wél zorgeloos gebruik van kunt maken tijdens je vakantie. Maar het zijn met name de prijsvechters, die statistisch gezien voor de meeste problemen zorgen. Dit kan komen omdat ze in het buitenland geen eigen netwerk hebben, of bijvoorbeeld omdat hun klantenservice veel minder is. Weinig ruimte voor service en lange wachttijden zijn steeds terugkerende klachten.”

 

Belangrijke adviezen

Volgens Saleh is er echter wel een ontsnappingsroute. “Optie 1 is officieel dealer van een groot aantal providers. Dit betekent dat wij inbellen naar een speciaal nummer, via de achterdeur naar binnen komen zeg maar en dus ook het probleem voor onze klanten snel kunnen oplossen.”

 

In zijn algemeenheid echter hanteert Optie 1 twee belangrijke adviezen:

  1. Neem in ieder geval je abonnement af bij een van de drie grotere providers. Zij hebben de meeste ervaring in huis en een degelijke klantenservice, mocht je ergens tegenaan lopen
  2. Neem je abonnement af bij een provider die over een eigen netwerk beschikt in de meeste EU-landen. In Nederland zijn dat T-Mobile en Vodafone. Zij hebben beide een groot Europees netwerk (ook qua 4G).

En wil je desondanks toch kiezen voor het goedkoopste netwerk? “Niks mis mee hoor. Maar houd er dan wel rekening mee dat je hierbij risico loopt bij het internetten in het buitenland en minder service en begrip wanneer je voor een probleem aanklopt bij de klantenservice”, aldus Raber.

 

Optie 1 in Borne

Telecomwinkel Optie 1 is inmiddels negen jaar in Borne gevestigd, eerst aan de Nijstad en alweer enige tijd aan de Stationsstraat. Expertise, onafhankelijkheid en een extreem hoge serviceverlening staan er in hoofdletters geschreven. Alle telecommerken worden er verkocht en de adviseurs helpen graag bij het kiezen van de juiste provider.

 

Maar er is nog zoveel meer. Zo kan Optie 1 bij verlies of defect van simkaart binnen enkele minuten een nieuwe kaart aan je nummer koppelen, waardoor je dus direct weer online bent. Verder nemen de adviseurs vóór de afloopdatum van je contract contact met je op om een nieuwe aanbieding voor te leggen, waarmee een verhoging van abonnementskosten wordt voorkomen. Ook wordt er drie jaar gearantie verleend op Appleproducten. En last but not least heeft Optie 1 onder de naam gsmreparatietwente.nl een eigen repairafdeling in huis, zodat je defecte mobiele telefoon in de meeste gevallen binnen 30 minuten weer gerepareerd kan worden.

 

Meer weten? Stap dan eens binnen. De koffie staat klaar! Optie 1 is op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 18.30 uur, op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdags van 09.00 tot 17.00 uur.

 

Optie 1 Borne

Stationsstraat 4

7622 LX Borne

(074) 250 45 00

www.optie1.nl/winkel/borne/

borne@optie1.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 05 aug 2018
wie weinig wil betalen mag niet op veel rekenen

Eerste Bornse Speciaalbierfestival

Tijdens de nieuwe Special Cars Sunday koopzondag op 23 juni vindt op het Rheineplein het...
15-06-2019

Nieuwe modewinkels in dorpshart

Ergens in juli of augustus zullen twee nieuwe modewinkels hun deuren openen in het centrum van...
12-06-2019

Special cars op Special Sunday

Op zondag 23 juni staat er een bijzondere koopzondag op het programma: Special Cars Sunday. Het...
03-06-2019

Mediterrane avond op zín Borns

De eerste koopzaterdagavond in Borne kreeg als thema ‘Mediterranee’. Winkelstraten...
25-05-2019

Viert Borne de Europese verkiezingen, ofÖ

Wie donderdagmorgen door het dorpscentrum kwam, zal zich wellicht verbaasd hebben afgevraagd...
23-05-2019

Nieuw: koopzaterdagavond

Op zaterdagavond, 25 mei, wordt er voor het eerst een koopzaterdagavond georganiseerd. En zoals...
16-05-2019