Veel vakantie-ellende met providers
04-08-2018
HAUSSE AAN BEL-, SMS- EN INTERNETPROBLEMEN IN HET BUITENLAND

Veel vakantie-ellende met providers

ADVERTORIAL - Op dit moment wordt er op vele forums geklaagd over de digitale bereikbaarheid in het buitenland. “Het is deze zomer inderdaad weer raak”, aldus Raber Saleh van Optie 1 Borne. “Je hoort en leest het overal en ook melden zich veel klanten bij onze zaak aan de Stationsstraat.”

 

Toch plaatst de telecomexpert wel enkele kanttekeningen. “Er zijn een aantal providers waar je wél zorgeloos gebruik van kunt maken tijdens je vakantie. Maar het zijn met name de prijsvechters, die statistisch gezien voor de meeste problemen zorgen. Dit kan komen omdat ze in het buitenland geen eigen netwerk hebben, of bijvoorbeeld omdat hun klantenservice veel minder is. Weinig ruimte voor service en lange wachttijden zijn steeds terugkerende klachten.”

 

Belangrijke adviezen

Volgens Saleh is er echter wel een ontsnappingsroute. “Optie 1 is officieel dealer van een groot aantal providers. Dit betekent dat wij inbellen naar een speciaal nummer, via de achterdeur naar binnen komen zeg maar en dus ook het probleem voor onze klanten snel kunnen oplossen.”

 

In zijn algemeenheid echter hanteert Optie 1 twee belangrijke adviezen:

  1. Neem in ieder geval je abonnement af bij een van de drie grotere providers. Zij hebben de meeste ervaring in huis en een degelijke klantenservice, mocht je ergens tegenaan lopen
  2. Neem je abonnement af bij een provider die over een eigen netwerk beschikt in de meeste EU-landen. In Nederland zijn dat T-Mobile en Vodafone. Zij hebben beide een groot Europees netwerk (ook qua 4G).

En wil je desondanks toch kiezen voor het goedkoopste netwerk? “Niks mis mee hoor. Maar houd er dan wel rekening mee dat je hierbij risico loopt bij het internetten in het buitenland en minder service en begrip wanneer je voor een probleem aanklopt bij de klantenservice”, aldus Raber.

 

Optie 1 in Borne

Telecomwinkel Optie 1 is inmiddels negen jaar in Borne gevestigd, eerst aan de Nijstad en alweer enige tijd aan de Stationsstraat. Expertise, onafhankelijkheid en een extreem hoge serviceverlening staan er in hoofdletters geschreven. Alle telecommerken worden er verkocht en de adviseurs helpen graag bij het kiezen van de juiste provider.

 

Maar er is nog zoveel meer. Zo kan Optie 1 bij verlies of defect van simkaart binnen enkele minuten een nieuwe kaart aan je nummer koppelen, waardoor je dus direct weer online bent. Verder nemen de adviseurs vóór de afloopdatum van je contract contact met je op om een nieuwe aanbieding voor te leggen, waarmee een verhoging van abonnementskosten wordt voorkomen. Ook wordt er drie jaar gearantie verleend op Appleproducten. En last but not least heeft Optie 1 onder de naam gsmreparatietwente.nl een eigen repairafdeling in huis, zodat je defecte mobiele telefoon in de meeste gevallen binnen 30 minuten weer gerepareerd kan worden.

 

Meer weten? Stap dan eens binnen. De koffie staat klaar! Optie 1 is op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 18.30 uur, op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdags van 09.00 tot 17.00 uur.

 

Optie 1 Borne

Stationsstraat 4

7622 LX Borne

(074) 250 45 00

www.optie1.nl/winkel/borne/

borne@optie1.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 05 aug 2018
wie weinig wil betalen mag niet op veel rekenen

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021