‘Alleen maar kijken hoe het onderliep’
08-08-2018
FORSE SCHADE VOOR NIEUWE TANDARTSPRAKTIJK VAN WILLEM VENEMA

‘Alleen maar kijken hoe het onderliep’

Hij had het zo mooi gepland. Alle voorbereidingen voor zijn nieuwe tandartspraktijk in de sacristie van de voormalige Theresiakerk verliepen tot dusverre op rolletjes. Tot zondagmorgen twaalf uur toen de hoofwaterleiding brak aan de Grotestraat. Even later kreeg tandarts Willem Venema (37) namelijk een telefoontje van Erik Mijnhardt, de pandeigenaar van De Poort van Borne. “Ga snel even naar je nieuwe praktijk, want de zaak dreigt onder water te lopen”, klonk het onheilspellende bericht.

 

In een vlaag

Venema bedacht zich geen moment, sprong in de auto en reed in een noodgang naar Borne. Niet wetende wat hij zou aantreffen. “Toen ik aankwam, stond het hele braakliggende terrein naast de sacristie al blank. Het water stond tot aan het raam naar de kelder. Ik bedacht me geen moment en rende de trap af naar beneden. Daar was immers alle techniek al opgesteld. In een vlaag pakte ik zoveel mogelijk computerzaken op om het boven, op de begane vloer, in veiligheid te brengen.”

 

Ondertussen kwam het water aan alle kanten naar binnen. “Op dat moment ben je radeloos, je vloekt en tiert, maar kunt niets doen. Ik kreeg een soort van set-back. Je ziet het allemaal onder je ogen de vernieling ingaan. En voor mijn gevoel duurde het wel bijna twee uur voordat Vitens op de plek des onheils was om de toevoer van water een halt toe te roepen”. Ondertussen probeert Venema, tot aan zijn knieën in het water staand, te redden wat er te redden valt.

 

Grote impact

Pas veel later zondagmiddag, als de waterleiding eenmaal is afgesloten, kan het voorzichtige herstelwerk beginnen. De brandweer pompt de kelderruimten leeg en dan blijkt pas goed wat de impact is geweest. De splinternieuwe pvc-vloer is doorweekt, evenals de wanden, die zijn voorzien van dikke pakken isolatie. Door de pompinstallaties zijn de kozijnen beschadigd. In overleg met Mijnhardt wordt besloten er alles uit te trekken. Dit valt niet meer te repareren. Het is allemaal niet anders…

 

Ruim 72 uur later draaien er nog steeds tal van droogventilatoren. De kelderruimte is door en door vochtig en voordat er opnieuw met de opbouw kan worden begonnen moet alle vocht eruit. Alle computerapparatuur is inmiddels naar elders overgebracht om te analyseren wat er nog te redden valt. Maar inmiddels is de glimlach wel terug op het gezicht van de jonge tandarts. “Ik ben veel dank verschuldigd aan Mijnhardt voor zijn voortvarendheid om adequate oplossingen te bereiken. In overleg met hem koersen we er nu opaan de geplande oplevering van 1 oktober wél te halen. Het zál ons gewoonweg lukken”, zegt hij strijdlustig.

 

‘Ik heb er heel veel zin in’

Venema begint dan met zijn tandartspraktijk Bloom Mondzorg. In eerste instantie als éénpitter. “Ik wil echt klein beginnen, neem uit principe geen klantenbestand van andere praktijken over. Vanzelfsprekend staat mijn praktijk open voor nieuwe patiënten, maar ik wil het helemaal van de grond af aan opbouwen. Contact krijgen met mijn patiënten. Ze leren kennen. Mijn praktijk kent dan ook in eerste instantie één behandelkamer, boven kan later nog een mondhygiëniste komen bijvoorbeeld. Mijn praktijk zal zich kenmerken door rust en het delen van informatie met mijn patiënten. Aandachtspunten zijn straks vooral de gebitsrehabilitatie en esthetische tandheelkunde. Daar past een meedenken in en de tijd nemen. Ik heb er heel veel zin in en het zal allemaal lukken. Ondanks de tegenslag van de afgelopen dagen.” (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023