‘Made by Josje’ naar de Grotestraat
22-08-2018
ATELIER, KLEDINGVERKOOP EN FOURNITUREN ONDER ÉÉN DAK

‘Made by Josje’ naar de Grotestraat

Ruim vijf jaar lang werkte Josje Esseveld (46) vanuit haar atelier in De Hooiberg, het oude schoolgebouw in de Stroom-Esch. Daar experimenteerde ze met het ontwerpen en vervaardigen van kleding en bijbehorende accessoires. Haar creaties sloegen aan, de opdrachten stroomden binnen. Maar omdat het schoolgebouw binnenkort wordt verbouwd tot een woonzorgcomplex voor jongvolwassenen, diende ze om te zien naar een andere ruimte. In eerste instantie vond ze die een half jaar geleden op de bovenverdieping van haar eigen woning. Binnenkort maakt ze de overstap naar het vroegere winkelpand van Vertwenz aan de Grotestraat.

 

Een stuk zichtbaarder

“Ja, het kan raar lopen”, zo verklaart ze de snelle verhuizing. “Je denkt, je praat met mensen, overziet de situatie en plotseling sta je met de makelaar in het leegstaande winkelpand. Ik was gelijk verkocht”, zegt ze lachend. “Ik denk hier straks helemaal mijn ei kwijt te kunnen. Een perfecte ruimte om heerlijk mijn ding te doen en zo de combinatie van atelier en winkel te vinden. Bovendien ben ik dan een heel stuk zichtbaarder.”

 

Haar klanten zijn vooral niet alledaagse opdrachtgevers. Zo vervaardigt ze voor steeds meer prinsen carnaval in de regio de kostuums, heeft ze bijzondere stola’s gemaakt voor de dominee, hees ze enkele jaren geleden Robin Hood in een living statue outfit en bezoekt menige dame feestelijke bijeenkomsten met een jurk, die van haar hand afkomstig is. “Eigenlijk maak ik alles, wat onder de naaimachine past. Hoe excentrieker, hoe leuker. En als ik écht de vrije hand krijg, ja… dan ga ik los.”

 

Verkoop van fournituren

Op 1 oktober krijgt ze de sleutel van het leegstaande pand. “Het eerste wat ik dan wil doen, is het interieur een behoorlijke opfrisbeurt geven. Ik houd van kleuren, dat geeft me veel positieve energie, dus dat zal straks ongetwijfeld in de winkel terug te vinden zijn. De diepe ruimte zal voor een groot deel worden gevuld met lange tafels waarop mijn naaimachines en andere attributen hun plek vinden. Bovendien kan ik er workshops geven, bijvoorbeeld in het verven van stof.” En last but least wordt een deel van de winkelruimte benut voor de verkoop van fournituren. “Vanuit mijn dagelijks werk zit ik voortdurend verlegen om zaken als knopen, band en elastiek. Wat is er dan logischer, om er ook tegelijk een verkoophoek van te maken…”

 

Josje eigen kan ze niet wachten tot het eenmaal zover is dat haar ‘Made by Josje’ de winkelpui siert. “Maar het zal wel ergens in november zijn, voordat het zover is”, verzucht ze. “Ik heb er nog een heleboel werk liggen dat vóór het nieuwe carnavalsseizoen afgeleverd moet worden. We zien het wel. Ik laat het vooralsnog allemaal maar even op me afkomen. Blijven lachen en gewoon lekker doorgaan”. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 25 aug 2018
Made by Josje - heel veel succes op de nieuwe plek waar je passie voor eigen kledingcreaties en ondernemen nog verder gevoed zal worden. Welkom in het ondernemende centrum van Borne!
Wilma van Woesik — 24 aug 2018
Josje,
Je moeder stuurde, natuurlijk heel trots,
het nieuws door. Wat ontzettend leuk. Ik wens je heel veel succes.

Met vriendelijke groet,

Wilma

P.S. Ik ken je ouders van de Keppelse
Marianne Polman — 22 aug 2018
Oh wat mooi voor Borne dat de werken van Made by Josje nu gewoon te zien zijn in het dorp! En als je echt wat bijzonders wilt, aarzel dan niet en loop er naar binnen. Zelf heb ik ook een aantal creaties van Jos en ik ben er erg blij mee. Borne wordt er alleen nog maar mooier en kleurrijker door! Jos, heel veel succes gewenst!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024