Op naar het NK Beachvolleybal
22-08-2018
BOERMANS EN HAANAPPEL ALS VIERDE GEPLAATST NAAR SCHEVENINGEN

Op naar het NK Beachvolleybal

Komend weekend brandt de strijd los om de nationale titel in het beachvolleybal. Bornenaren Casper Haanappel en Stefan Boermans zijn op papier het vierde sterkste team dat aan het toernooi deelneemt, een ranking die ze te danken hebben aan een ijzersterk seizoen in de eredivisie en een uitstekend resultaat op een World Tour toernooi in Turkije. Ze behaalden er een bronzen medaille. Haanappel en Boermans zullen er onder anderen de toppers Meeuwsen/Brouwer en Bouhlé/van de Velde op het zand treffen. Teams die het afgelopen jaar vooral internationale toernooien speelden en normaal gesproken een maatje groter zouden moeten zijn.

 

Underdog

Maar de Bornenaren hebben dit seizoen al vaker voor een verrassing gezorgd. Het duo wordt steevast omschreven als de sensatie van de DELA Eredivie Beach 2018. Casper Haanappel draait al enkele jaren mee in de sport, maar Stefan Boermans pakte dit jaar pas serieus het beachvolleyballen op, was in het wereldje een volstrekt onbekende en presteert samen met zijn kersverse partner Haanappel ver boven alle verwachtingen.

 

“We zijn eigenlijk overal de outsiders, de underdogs”, grinnikt Haanappel. “Je merkt dat het publiek vaak op onze hand is. We hebben echt de gunfactor.”

 

Onverwachte prestaties

Al direct bij het eerste eredivisie toernooi pakte het duo de zilveren plak. “Dat was al heel bijzonder”, kijkt Haanappel terug. “Daarna hebben we het niveau in stand kunnen houden en zijn eigenlijk altijd minimaal in de kwartfinales beland. We hebben dit jaar al zoveel onverwacht vette dingen beleefd! Een mooie prestatie op het NK zou de kers op de taart zijn. We willen echt zo hoog mogelijk presteren, maar weet je, het is nu al allemaal zó leuk! De sfeer tijdens de toernooien, hoe dat allemaal is georganiseerd en dat je zomaar tegen de wereldtop speelt……” En daarnaast: “Ik heb altijd gehoord dat ik met mijn 1.81 meter lengte te klein ben. Maar ik laat toch mooi zien dat het wel kan!”

 

Meteen een klik

Casper Haanappel speelt al beachvolleybal sinds zijn 15e. De Hagenees boekte ook de nodige successen samen met zijn broer Roy en later met, heel toevallig, de oorspronkelijk uit Borne afkomstige Tom Veldkamp.

 

De liefde voor zijn Marije bracht Casper naar Borne. “Ik had al wel een paar spelers hier uit de buurt in mijn hoofd waarmee ik zou kunnen gaan spelen.” Stefan Boermans stond niet direct bovenaan zijn lijstje. “Achteraf ben ik zo blij dat het Stefan is geworden! Hij heeft heel veel talent, dat moet echt wel gezegd worden. Maar er was ook meteen een klik.” Zeker voor Haanappel een belangrijk aspect. “Er zijn internationale teams, waarvan de spelers niet eens met elkaar in één vliegtuig willen reizen. Dat zou niks voor mij zijn.” Stefan en Casper hebben samen veel plezier, op het veld en ernaast. “Stefan is ook echt een vriend geworden.”

 

Eigenwijs, eigen wijze

De Bornenaren doen het allemaal op hun eigen, misschien wat onconventionele, manier. Ze hebben geen trainer en geen vereniging of organisatie achter zich. “We doen een aantal dingen anders dan gebruikelijk is of wordt aangeleerd. We spelen echt ons eigen spel.” Casper probeert daarbij de sterke punten van Stefan, aan het net en in de aanval, optimaal te benutten. Daarnaast is het zaak om topfit te blijven. “Ik ben heel blij met de ondersteuning van UFC Borne. Elke topsport is blessuregevoelig. Daarom is het belangrijk om aan krachttraining te doen en ook je levenswijze en voeding aan te passen.”

 

Het doel dit weekend is om de halve finale te halen. “Dan ben ik al heel blij. Een medaille zou heel mooi zijn, maar dat is van zoveel dingen afhankelijk.” Naar verwachting wordt het fris met harde wind. “Dat maakt het onvoorspelbaar”, vindt Casper. Zaterdag worden de poulewedstrijden gespeeld. Als die worden overleefd volgen zondag de kwartfinales. “We hebben er heel veel zin in!” (AJ)

 

De wedstrijden zijn live te volgen via https://www.eredivisiebeach.nl/livestream

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021