Nieuw: Essie First Class Second Hand
27-08-2018
ESTHER VAN ROERMUND START WINKEL MET TWEEDEHANDS DAMESMODE

Nieuw: Essie First Class Second Hand

Op 13 oktober opent in het pand aan de Grotestraat 102, waar voorheen supermarkt Aksan gevestigd was, Essie First Class Second Hand. Een zaak voor tweedehands damesmode in het midden en hogere segment. Uitbaatster Esther van Roermund uit Almelo waagt daarmee de sprong in het diepe en maakt van haar hobby haar werk.

 

“Zelf ben ik een grote fan van tweedehands modezaken. Ik struin ze allemaal af, koop alleen nog maar tweedehands en daar word ik heel blij van. Ook in het kader van de duurzaamheid. En ik denk dat mensen die het niet breed hebben er ook wel graag mooi uit willen zien.” Eén van haar favoriete winkels is De Stokroos in Almelo, waar ze ook veel advies kreeg om handen en voeten te geven aan haar initiatief.

 

Het perfecte jasje

Esther kwam bijna vanzelfsprekend in Borne uit. “In Almelo zitten al drie tweedehands modezaken en ook Delden heeft er één.” Borne kent ze redelijk goed en het leek haar dat er voor haar zaak kansen lagen. Het pand aan de Grotestraat bleek het perfecte ‘jasje’. “Ik heb zoveel geluk met de eigenaren”, zegt de enthousiaste onderneemster. “Het hele pand wordt opgeknapt en er komt een nieuwe voorpui in. Ik had het niet beter kunnen treffen!” Inmiddels heeft ze ook kennis gemaakt met haar nieuwe buren Anja en Frank Deterd van Deterd Mode. “Ik denk dat we elkaar kunnen versterken. Ik voel mij zeer welkom. Wat dat betreft ontmoet ik alleen maar leuke, enthousiaste mensen hier.”

 

Inname van kleding

Vanaf 12 september is Esther van Roermund in de winkel aanwezig op woensdagen, donderdagen en vrijdagen om gebruikte kleding in te nemen. “Geen ketenkleding, maar merkkleding van maat XS tot 54. Voor jong en oud. Ook schoenen, tassen, hoeden en riemen. Eigenlijk alles behalve ondergoed en sportkleding. Het moet natuurlijk wel schoon en niet versleten of kapot zijn. Misschien begin ik ook wel een hoekje met zwangerschapskleding. Dat is ook vaak vrij prijzig, hè? En omdat het maar kort gedragen is kun je het prima tweedehands kopen.”

 

Opening 13 oktober

Tegen het openingsfeest op 13 oktober hoopt Esther dan een complete najaarscollectie te kunnen presenteren in haar spiksplinternieuwe winkel, die geheel in lijn met de filosofie wordt ingericht met gebruikte winkelinrichting. “Alles tweedehands, zelfs de kleerhangers. Alles behalve de koffie en de theezakjes dan”, lacht ze.

 

“Ik heb er heel veel zin in”, straalt Esther aan alle kanten uit. “Ik moet nog op vakantie, maar ik geloof dat ik liever thuis bleef om met mijn winkel bezig te gaan!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T HUISKES — 29 aug 2018
Super goed initiatief - veel succes!
Mirja — 28 aug 2018
mooi initiatief
veel succes
Helmie — 27 aug 2018
Lijkt me leuk, ik kom zeker kijken. Ben benieuwd.
Heel veel succes alvast!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024