Wensink-Zuid

Het Wijkplein Wensink-Zuid is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Borne, het Wijkcomité Wensink-Zuid en BorneBoeit ontstaan en wil een interactief platform zijn voor en door de wijkbewoners.

 

De wijk Wensink-Zuid is opgebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw en heeft een oppervlak van circa 42 ha. De ligging is ten zuiden van de kern Borne, tegen de spoorlijn aan. Langs de zuidkant stroomt de Bornschebeek met een groene buffer als uitloopgebied. Op steenworpafstand ligt het bedrijventerrein Westermaat, waar Ikea en Bauhaus zijn gevestigd.

 

Over het algemeen is de bezetting in leeftijdsopbouw van de plusminus 2.075 bewoners goed gespreid. De groep tussen de 50 en 60 jaar is het meest vertegenwoordigd. Het merendeel van de ruim 880 woningen bestaat uit koopwoningen; de wijk kent geen hoogbouw. Er is ruimte voor spelen en groenontwikkelingen, maar het stedelijk gebied is dichtbebouwd. Langs de spoorlijn ligt de fietssnelweg F35 met enkele aftakkingen op de wijk.

 

De faciliteiten en voorzieningen voor een prettig leef- en woonklimaat zijn aanwezig. Sportverenigingen maken in het weekend of ‘s avonds gebruik van de sportzaal bij schoolcomplex Wensinkhof. In de wijk is een aantal bedrijven gevestigd, alsmede een cafetaria, eetcafé, tankstation en het gezondheidscentrum De Poort van Borne. Ook is er een voorziening voor kinderopvang, staan er basisscholen met sportzaal en is er een school voor voortgezet onderwijs in de wijk gevestigd.

 

Nieuws

Emoties bij omwonenden ontwikkellocaties flexwoningen

Er zijn opnieuw drie mogelijke ontwikkellocaties voor flexwoningen aangewezen en net als bij de vorige locaties, waarvan uiteindelijk de...
09-11-2023

Nieuws

Wensink-Zuid griezelt in bos en wijk

Kosten noch moeite waren gespaard om van het Halloweenfeest een bijzonder iets te maken. Heel veel vrijwilligers hebben zich twee avonden lang...
31-10-2023

Uitgelicht

Nieuws

Het projectteam Wensink-Zuid heeft regelmatig iets te melden over het omvangrijke project in de wijk. Het laatste nieuws is te vinden op het tabblad ‘nieuws’, waar ook het Wijkcomité haar nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten plaatst.  

Uitgelicht

25 November Wijkbijeenkomst over aardgasvrij

Welk alternatief voor aardgas komt er in de Bornse wijk Wensink-Zuid? Om die keuze te maken, moeten eerst spelregels gemaakt worden. Dan doen de woningeigenaren in Wensink-Zuid zelf.