Twee nieuwe winkels in Eetcafé Theodorus
PERGI EXPERIENCE CENTER EN DAYLIGHT TRADING IN ZENDEREN

Twee nieuwe winkels in Eetcafé Theodorus

In het pand waar vroeger het in Zenderen bekende Eetcafé Theodorus zat, beginnen binnenkort broer en zus Robert en Ellis de Jong hun eigen, heel verschillende, zaak. Aan de ene kant van het pand vestigt Ellis haar Pergi Experience Center en aan de andere zijde start Robert met Daylight Trading. Ellis en Robert zijn de kinderen van wijlen Theodorus en keren in die zin terug naar hun ouderlijk huis.

 

Pergi van Hengelo naar Zenderen

Ellis de Jong heeft twintig jaar lang haar winkel in oosterse artikelen gerund aan de Drienerstraat in Hengelo. Ze begon met houtsnijwerk uit Indonesië en het assortiment breidde snel uit met kleding uit India en wierook artikelen. Later maakten het houtsnijwerk en de kleding plaats voor etherische oliën, mineralen en aanverwante artikelen. Ellis is sinds 2010 aromatherapeut.

 

Het kleine, smalle winkeltje in Hengelo was bekend, maar toch vond Ellis het nodig de verhuizing naar Zenderen te maken. “Het winkeloppervlak in Zenderen is niet eens zoveel groter dan in Hengelo, maar ik heb hier wel veel meer licht dan in dat pijpenlaatje aan de Drienerstraat. Bovendien is de verkoop via de websites www.pergibiedmeer.nl en www.oliewinkeltje.nl steeds belangrijker geworden dan de verkoop aan passanten in de winkel.”

 

Opening 31 augustus

Helemaal alleen internetverkopen wilde ze ook niet. “Ik wil mensen wel graag de mogelijkheid van de beleving bieden”, zegt ze. Vandaar ook het ‘experience center’ achter de winkelnaam. Er zullen aan de Hoofdstraat 44 ook lezingen gehouden worden op een aantal woensdagavonden. Onder anderen door Henriette Bruins, natuurgeneeskundige consultant, die uitleg kan geven omtrent Schüssler celzouten.

 

Vrijdag 31 augustus is de officiële opening van Pergi Experience Center. Op zaterdag en zondag is er van 11.00 uur tot 17.00 uur open huis voor belangstellenden.

 

Broer Robert is ondertussen nog niet zo ver dat hij zijn zaak in lichtkoepels, terraszeilen, parasols en raamdecoratie officieel kan openen. Er wordt nog druk geklust, maar klanten kunnen al wel terecht aan de Hoofdstraat in Zenderen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 20 sep 2018
Beste Robert en Ellis: ook namens de BBO heel veel succes met de nieuwe bedrijven. Groeien en bloeien lukt alleen met ondernemende ondernemers!
T HUISKES — 29 aug 2018
Veel succes met de nieuwe zaken!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024