Talentjes ‘moeten focussen’
29-08-2018
HERACLES-SPELERS GEVEN WIJZE RAAD TIJDENS SOCCER CAMP BIJ NEO

Talentjes ‘moeten focussen’

Tijdens de zomervakantie organiseert Heracles Almelo op diverse plaatsen in de regio de zogenaamde Soccer Camps. Talentjes tussen de zes en vijftien jaar krijgen dan op drie achtereenvolgende dagen ‘voetballes’. Ze trainen, volgen een animatieprogramma en ontvangen enkele spelers van de eredivisionist aan wie ze hun prangende vragen kwijt kunnen. Alles met het doel om beter te worden natuurlijk. Vanaf vandaag huist Heracles met haar voetbalschool drie dagen lang op het hoofdveld van het jubilerende NEO.

 

Heracles-gevoel

Vanaf 09.00 uur woensdagmorgen zijn er zo’n vijftig voetballertjes in de weer. En allemaal zijn ze in een hemelsblauw voetbaltenue gestoken, met daarop het embleem van Heracles. “Ja, dit hoort er natuurlijk bij”, aldus Marc Meier, coördinator van het Camp. “We willen het Heracles-gevoel kweken en de kinderen (waaronder twee meisjes) drie dagen lang voetbalplezier bezorgen.” Volgens Meier is de belangstelling voor de Camps groot. “Een deelname van 50 kinderen hier in Borne is geweldig. Ik schat dat driekwart van de kinderen van NEO afkomstig is, de rest komt van andere sportclubs.”

 

De kinderen worden opgesplitst in vier groepen, elk met een eigen begeleider. Ze spelen een potje voetbal tegen elkaar, leren diverse technieken aan, nemen strafschoppen en zo meer. Tussendoor is er ruimte voor vermaak en drinken. Tussen de middag lunchen ze samen. Als even na enen de Heracles-spelers Kristoffer Peterson en Dario van den Buijs het sportcomplex betreden, stijgt de spanning. “Wow, daar heb je ze”, gonst het her en der.

 

De aanvallende Zweed en verdedigende Belg nemen de tijd voor de talentjes. Ze delen handtekeningen uit; bij de een op zijn shirt, bij de ander op de broek en de derde zegt “zet maar op mijn kous”. Ook spelen ze een partijtje mee, ondertussen volop aanwijzingen gevend. “Maak het spel groot”, zegt Peterson, “Mooi gedaan”, roept Van den Buijs. En natuurlijk worden er teamfoto’s gemaakt. Trotse ouders langs de lijn zien het tafereel op het veld glimlachend aan.

 

Kinderpersconferentie

Aan het eind van de sessie met de ‘beroemde’ voetballers is er een kinderpersconferentie. De spelers nemen plaats op een terrasstoel, de talentjes scharen zich in een halve cirkel om hen heen. En het duurt niet lang of ze branden los. “Waarom hebt u nummer 7 en niet langer nummer 18?”, vraagt Guusje. Een ander kind vraagt of beide voetballers ook Fortnite spelen. En zo gaat het door. “Heb je al eens een rode kaart gehad?” en “Waarom bent u profvoetballer geworden?”. Maar ook: “Hoe kan het nu dat je tegen Ajax gelijk speelt en van Willem II verliest?”

 

Peterson verklaart met gebogen hoofd dat ze niet dezelfde focus hadden en dat het dus maar weer eens bewezen is dat je altijd een goede focus moet hebben. Er altijd vol voor willen gaan,” zo doceert hij. “Onthoud dat goed!”. Zo nadert de eerste dag zijn einde. Morgen en vrijdag gaat het verder. Aan het eind krijgen de kinderen een Soccer Camps certificaat en nog eens een fraai gevulde goodiebag. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024