‘Heerlijk om te adviseren over reizen’
01-09-2018
MONIQUE BERKENBOSCH STRAALT ALS MOBIEL REISADVISEUR BIJ TUI

‘Heerlijk om te adviseren over reizen’

ADVERTORIAL - Zo’n 25 jaar geleden begon ze als reisadviseur bij het toenmalige TAD in Borne. TAD ging over in Globe en Globe werd op enig moment overgenomen door VakantieXperts. Maar Monique overleefde alle stormen en bleef. “Reizen is nu eenmaal mijn dingetje en vanaf het eerste moment vond ik het heerlijk om mijn klanten te helpen iets bijzonders te creëren”, zo zegt de inmiddels 46-jarige Monique. Vanaf 1 juni werkt ze vanuit huis, als mobiel reisadviseur van TUI at Home.

 

Eerlijke adviezen

Begin dit jaar begon het bij haar te kriebelen. Ze wilde de ruimte om haar 25-jarige reiservaring op een andere manier in te zetten. Meer zelfstandigheid te krijgen en nóg dichter op haar klanten te kunnen zitten. “Ik kan er nu eenmaal enorm van genieten om hen met eerlijke adviezen en op basis van mijn ervaring en mensenkennis blij te maken. Maatwerk te bieden en het optimale eruit te halen.” Die ruimte vond ze bij TUI, dat steeds meer mobiele reisadviseurs inzet om de leemte tussen de traditionele reisbureaus en internet op te vullen.

 

Monique werkt vanuit huis, waar een kleine kantoorruimte volstaat. Van daaruit vertegenwoordigt ze ruim 70 reisorganisaties, waaronder veel Duitse. “We zitten nu eenmaal dicht bij de grens”, zo zegt ze, “met vliegvelden als Düsseldorf en Münster in de onmiddellijke nabijheid. Bovendien kunnen de prijzen dan soms extra interessant zijn, in sommige gevallen kan het wel duizend euro schelen.”

 

Het eigenlijke werk verricht Monique ‘aan de keukentafel’, bij de mensen thuis. “Ik ga naar mijn klanten toe. Overdag, ‘s avonds of desnoods in het weekend. Daar hebben we de tijd en de ruimte om in alle rust af te tasten wat de precieze wensen zijn. En in zo’n ambiance kom je vaak tot heel leuke dingen. Daarna kom ik terug met een voorstel, waarna we ter plekke eventueel de reserveringen kunnen doen.”

 

Niet duurder dan internet

Een gesprek met Monique leert al snel dat reizen haar passie is. Vol enthousiasme kan ze vertellen over de reizen naar Amerika en Canada. Samen met cruises en luxe reizen zijn dat haar specialisaties. Maar evenzo gloedvol klinkt het plezier uit haar mond als het gaat over stedentrips, wintersport of bijvoorbeeld Kerstmarkten naar Dortmund. “Het gaat er maar om wat de klant leuk vindt en daar probeer ik iets aan toe te voegen. En dat hoeft zeker niet duurder uit te vallen dan reizen die je zelf op internet probeert te vinden.”

 

Inmiddels heeft Monique als kersverse mobiel reisadviseur een vliegende start achter de rug. “Ja”, zegt ze lachend, “er zijn nogal wat mensen die ik in korte tijd al blij heb gemaakt. Het merendeel van mijn klanten komt uit Borne en omgeving. Logisch, want na 25 jaar ken je natuurlijk ook een heleboel mensen. Binnenkort ga ik naar een 25-jarige bruiloft van een echtpaar waarvoor ik destijds de huwelijksreis heb samengesteld. Prachtig toch?” Even later stapt ze in haar kortgeleden bestickerde auto. Op weg om het plezier te brengen.

 

TUI at Home

Monique Berkenbosch

Nijverheidsstraat 18

7621 TM Borne

06 2929 2019

www.tuiathome.nl/monique-berkenbosch

monique.berkenbosch@tui.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Laurens — 02 sep 2018
Heel veel succes Monique. Met jouw kennis en gedrevenheid gaat dat zeker lukken

Creatief met corona

De ‘intelligente’ lockdown, zoals premier Mark Rutte het maandag noemde, zet voor...
26-03-2020

Tetem lanceert Make-It@Home kits

De MaakLabs die Tetem organiseerde in diverse bibliotheken in Twente, waaronder in Borne, kunnen...
25-03-2020

Scholen en horeca dicht

Om de corona-crisis te beteugelen heeft het kabinet besloten om 18.00 uur vandaag alle...
15-03-2020

Twickel College alleen nog open voor opvang

Vanaf maandag is het Twickelcollege in Borne alleen nog open voor noodzakelijke opvang. De...
15-03-2020

Groot project duurzaamheid bij Twickel

Op het Twickelcollege aan de Welemanstraat hebben ongeveer 120 leerlingen van de tweede klassen...
06-03-2020

Bornse logopedisten slaan handen ineen

“Met zes logopedisten, verdeeld over drie verschillende praktijken, is het Bornse...
03-03-2020