Harmke Willems voorgedragen als Taalheld
GEMEENTE EN KULTURHUS NOMINEREN TAALHUIS BORNE EN HAAR CORDINATOR

Harmke Willems voorgedragen als Taalheld

Totaal verbaasd en eigenlijk een beetje verbolgen werd Harmke Willems maandagmiddag door Kris Pals, adjunct-directeur van het Kulturhus, naar binnen geroepen. Ze zat namelijk net buiten in een stevig gesprek over de Week van de Alfabetisering en dit was voor haar een hinderlijke onderbreking ervan. Maar die verbazing en verbolgenheid maakten snel plaats voor een brede glimlach toen Pals haar kon vertellen genomineerd te zijn voor de Taalheldenprijs. Daarmee is ze een van de elf genomineerden uit onze provincie.

 

Ieder jaar reikt de Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs uit aan de Taalheld van Nederland. Een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor wie zich op een bijzondere wijze blijvend inzet om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Binnen elke provincie worden mogelijke kandidaten voorgedragen en de provinciale winnaar gaat vervolgens door naar de landelijke verkiezing die in januari 2019 zal plaatsvinden.

 

De loftrompet

De nominatie van Willems kwam toevalligerwijs uit twee verschillende kokers. Want daar waar de gemeente het Taalhuis in Borne nomineerde, met Harmke als coördinator ervan, zette het Kulturhus specifiek in op de persoon Harmke Willems. “Harmke is overal, werkt knetterhard, trekt allerlei taalprojecten voor jong en oud en stimuleert eenieder op velerlei terrein”, zo omschreef Pals de Kulturhus nominatie. Namens de gemeente was het Sandra van der Velde die de loftrompet stak. “De gemeente is enorm blij met het Taalhuis in Borne. Er worden veel en diverse projecten uitgevoerd, bijvoorbeeld als het gaat om de aanpak van onderwijsachterstand.”

 

En Harmke zelf? “Ik ben er helemaal trots op”, zegt ze, nog een beetje beduusd. “Het is vooral veel samendoen. Ik kan dit niet alleen en ben heel blij een gewillig oor bij de gemeente te hebben. We trekken heel veel samen op en kunnen dan ook echt iets realiseren. Maar zo’n nominatie ervaar ik toch wel als een bekroning op mijn werk.”

 

De nominatie van Harmke werd uitgedrukt in de vorm van een lintje. Eind deze week wordt bekend of ze ook daadwerkelijk tot de Taalheld van Overijssel zal worden gekroond. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Janmeijer — 03 sep 2018
Van jan gefeliciteerd 👍👍👍

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van zijn Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023