Nieuw wandelprogramma FitStap
03-09-2018
VANAF 18 SEPTEMBER TWAALF WEKEN

Nieuw wandelprogramma FitStap

ADVERTORIAL - Vanaf 18 september gaat FitStap van start in Borne en Hengelo. FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het programma van twaalf weken helpt deelnemers om zich (weer) fit en vitaal te voelen.

 

Gezonde geest in een vitaal lijf
Bij het nieuwe wandel FitStap-programma gaat het niet alleen om voldoende bewegen. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. Daarom is er tijdens de wekelijkse trainingen ook aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching, inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers.

 

Motivatie via app
Naast de wekelijkse groepstraining is het de bedoeling dat de deelnemers twee keer in de week zelfstandig wandelen en aan de hand van opdrachten en tips actief aan het werk gaan met hun leefstijl. Hiervoor kunnen de deelnemers gebruik maken van een speciale FitStap-app. Deze app moet de deelnemers gedurende de week motiveren en informeren. Via de app kunnen de deelnemers ook contact met elkaar en met de trainer onderhouden.

 

Start 18 september in Borne, 19 september in Hengelo
In Borne starten de FitStap-trainingen op dinsdag 18 september (vertrek om 10.00 uur bij het Kulturhus De Bijenkorf) en in Hengelo op woensdag 19 september (vertrek on 13.30 uur bij Wijkcentrum Slangenbeek), beide onder leiding van Henk Passies. De kosten voor deelname bedragen € 69,50 (twaalf trainingen). Leden van Carintreggeland ontvangen 10% korting. Mocht je interesse hebben in deze FitStap-trainingen, maar kun je niet op deze tijdstippen? Neem dan contact op met de wandelcoach Henk Passies (06-83965445).

 

Een erkend programma
Het programma FitStap is opgesteld door de KWBN samen met professionele partners. Alle groepen worden begeleid door professionele (wandel)trainers die hiervoor een aanvullende opleiding hebben gevolgd tot ‘FitStap coach’. Het beweegdeel van het programma is erkend door het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief.

 

Voor iedereen
Iedereen, kan deelnemen aan FitStap, zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose). Het programma is zowel bedoeld voor mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen, als voor mensen die bijvoorbeeld door hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven.

 

Meer informatie en aanmelden
Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht op: https://www.fitstap.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024