BVV Borne wint in beker van SVV’91
04-09-2018
EENVOUDIGE ZEGE VAN 6-1 OP DE ENSCHEDEËRS

BVV Borne wint in beker van SVV’91

In de bekerwedstrijd tegen SVV’91 uit Enschede was het al na 15 seconden raak en kwam BVV Borne op 1-0. Het was Stan Prigge die een een prima voorzet van Mart Snippers binnenkopte. Een droomstart voor de thuisploeg. SVV’91 bleek niet onder de indruk en gaf de Bornenaren goed partij, liet de bal vlot rondgaan maar kwam niet tot echte kansen.

 

In de 29ste minuut kreeg BVV Borne kreeg een strafschop nadat de bal door een verdediger van de lijn werd geslagen. Rood dus en de gasten uit Enschede moesten met tien man verder. Ze zagen Prigge aanleggen voor de strafschop. Prigge koos een hoek, zag de doelman dezelfde hoek kiezen en zijn inzet keren. Een prima actie van de doelman, dat mag ook gezegd worden. In de 45ste minuut werd dan toch de score nog verdubbeld. Jorrit Jongman zag de wegsprintende Mart Kosterink de diepte kiezen, bediende hem op maat en Kosterink legde de bal breed op de meegelopen Jeroen Vos. Voor Vos was het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 te maken.

 

Tweede helft

Na rust ging BVV Borne fel van start, Van Laar schoot in de 46ste minuut rakelings naast en de Bornenaren gingen direct op jacht naar de derde treffer. In de 59ste minuut werd het alsnog 3-0 en nu was het Wesley Assink die met een mooi diagonaal schot doel trof. Met deze treffer leek het geloof bij de gasten te verdwijnen en BVV Borne ging rustig door met aanvallen. Jordy Dobbe werd naar de kant gehaald en Danny Hartkamp was zijn vervanger. In de 62ste minuut werd het 4-0. Jeroen Vos werd met een steekpass de diepte ingestuurd, ging op het doel af en schoof de bal langs de uitkomende doelman, waar de mee opgekomen Prigge de bal binnen prikte. Twee minuten later stond de teller al op vijf. Nu was het Mart Kosterink die 5-0 liet noteren. Kosterink speelde zich in het strafschopgebied knap vrij en haalde overtuigend uit.

 

Een echte wedstrijd was het al niet meer en de thuisploeg liet de teugels wat vieren. SVV’91 scoorde in de 66ste minuut de eretreffer uit een strafschop en bracht zo de stand op 5-1. De Bornenaren wisselden in het laatste kwartier nog tweemaal. Kosterink en Prigge kregen even rust en werden vervangen door respectievelijk Nick van de Worp en Tobi ter Braak die prima invielen. Ter Braak wist zelfs in de 88ste minuut te scoren en bracht daarmee de eindstand op 6-1.

 

Volgende week gaan de Bornenaren naar Enschede om op bezoek te gaan bij Victoria ’28 dat met 0-1 won van FC Aramea.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024