Er zit muziek in het Kloosterpad
RUIM 125 MENSEN FIETSEN VAN CONCERT NAAR CONCERT IN ZENDEREN EN HERTME

Er zit muziek in het Kloosterpad

Ruim 125 mensen genoten zondagmiddag van het Muzikaal Kloosterpad in Zenderen en Hertme. “Een groot succes”, zo zei Vincent Kuipers van de organisatie na afloop van de laatste etappe, waarin de deelnemers in de H. Stephanuskerk een half uurtje konden genieten van het Vrouwenensemble Frizzante, dat onder andere enkele nummers zong van Willem Wilmink. De nummers werden afgewisseld door toepasselijke gedichten en voorgedragen door Maria Verheijen.

 

Succesformule

Het Muzikaal Kloosterpad blijkt een succesformule. Meerdere keren per jaar wordt er ook een ‘gewoon’ Kloosterpad georganiseerd, maar dat betreft dan een wandeling door de Zenderense en Hertmese dreven, waarbij de belangrijke historische en religieuze punten worden aangedaan. Eens per jaar maakt het Kloosterpad plaats voor een Muzikaal Kloosterpad, waarbij de benenwagen wordt ingeruild voor de fiets en de deelnemers op vier verschillende plekken kunnen genieten van muziek en zang, afgewisseld door het voordragen van gedichten.

 

Zo ook zondagmiddag dus. Gestart werd er bij De Zwanenhof in Zenderen, waar Bram van der Beek de zang verzorgde en op de piano werd begeleid door Jos Beunders. Anje Gnodde las gedichten. Daarna stapte het hele gezelschap op de fiets om in de RK Kerk te luisteren naar het gemengde popkoor Da Capo uit Saasveld en Wilma van der Veen, die voordroeg. Na een half uur zat het mini-concert erop en was er even tijd voor koffie en thee.

 

Ultrafijn

De derde etappe voerde de 125 mensen naar de kapel van de Zusters Carmelitessen. Daar was het dringen geblazen en menigeen diende in de deuropening of het voorportaal de ultrafijne zang van het vijfkoppige dameskoor Damessimo (bovenste foto) te volgen. De sfeer was er niet minder om en voor iedereen werd duidelijk hoe mooi de nummers van Simon & Garfunkel, bijvoorbeeld het Scarborough Fair, in een overvolle, maar o zo intieme kapelruimte kunnen klinken. De gedichten en teksten van Stevine Groenen sloten er naadloos op aan.

 

De grote belangstelling vormt voor de organisatie alle reden om op de ingeslagen weg verder te gaan. “Deze formule slaat blijkbaar aan,” aldus Kuipers. “Bovendien deden er veel mensen mee die we nog niet eerder hebben gezien en ook dát is een goed teken.” (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024