Derde generatie Boers maakt 70 jaar vol
10-09-2018
NATUURSTEENBEDRIJF AAN DE TICHELKAMPWEG VIERT JUBILEUM

Derde generatie Boers maakt 70 jaar vol

In september 1948, enkele jaren na de oorlog, was het opa Boers die met zijn natuursteenbedrijfje begon aan De Bleek in Borne. De zaken gingen goed, Boers kreeg een naam als specialist in grafwerk. De Bleek werd verruild voor een riant onderkomen aan de Tichelkampweg 69 en zoon Herman trok er op enig moment bij in om het bedrijf voort te zetten. Sinds begin dit jaar zijn het Harold, de zoon van Herman, en zijn vrouw Miranda die aan het roer staan. Het grafwerk is er nog wel, maar heeft inmiddels gezelschap gekregen van andere natuursteenproducten. Komende zaterdag vieren ze hun 70-jarig bestaan.

 

Nieuwe richting

De sleutel tot het succes is volgens Harold en Miranda vooral de tomeloze inzet, de gedrevenheid en het vakmanschap van de opeenvolgende generaties, plus de beslissing die vader Herman zo’n 20-25 jaar geleden nam om een nieuwe richting uit te gaan. In die jaren waren immers de crematoria in opkomst en dat betekende een forse aderlating voor hun grafwerk. Ze werden gedwongen een andere richting te zoeken en die vonden ze. Harold: “Natuursteen is een geweldig mooi product, met heel veel toepassingsmogelijkheden. Vandaag de dag leveren we bijvoorbeeld aanrechtbladen, dorpels, vensterbanken, haardplateaus, vloeren en wastafels.”

 

Hand van de meester

Harold en zijn mensen zien zichzelf dan ook vooral als specialisten in interieurwerk. “Werken met natuursteen is precisiewerk. Het echte handwerk dus, al maken we in onze productieruimte uiteraard ook heel veel gebruik van de meest moderne apparatuur. Maar als het gaat om polijsten en zo, ja dan is de ‘hand van de meester’ toch van essentieel belang. Daar willen we strak in zijn en dat is dan ook kenmerkend voor ons bedrijf.”

 

Komende zaterdag, 15 september, vieren Harold en Miranda dus het 70-jarig bestaan van hun natuursteenbedrijf. Een mijlpaal die ze willen vieren met een Open Dag van 10.00 tot 16.00 uur, waar ook enkele toeleveranciers en aanverwante bedrijven acte de presence zullen geven voor het verstrekken van advies en tips. “En bovendien”, zo vult Miranda aan, “hanteren we dan scherpe kortingen op onze aanwezige voorraad natuursteenproducten.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023