BVV Borne wint opnieuw
10-09-2018
NOG ÉÉN PUNT NODIG VOOR VOLGENDE BEKERRONDE

BVV Borne wint opnieuw

BVV Borne heeft ook haar tweede duel in de bekercompetitie winnend afgesloten. In Enschede werd de kersverse derdeklasser Victoria’28 met 1-2 verslagen. Na rust kwamen de Bornenaren nog wel op achterstand, maar ze wisten dit vrij snel om te buigen en redelijk eenvoudig vast te houden.

 

Het eerste begin was aftastend, de bal werd rondgespeeld en beide ploegen bleven nadrukkelijk uit de persoonlijke duels. Na zo’n twintig minuten echter lieten de geelzwarten onbedoeld het initiatief aan de thuisploeg, die met dit balbezit overigens weinig raad wist. Toch wisten de Bornenaren in de 35ste minuut bijna op voorsprong te komen, maar de geheel vrijstaande Ten Bloemendal kopte de bal over. Zes minuten later leidde slordig balverlies van de thuisploeg een Bornse counter in, maar de overtal situatie werd niet goed uitgespeeld. Met een 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

 

Moegestreden

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, maar Borne had meer balbezit en hield de linies compacter dan voor de rust. Victoria’28 probeerde de Bornenaren eerder vast te zetten, wat ook weer ruimte achter de verdediging opleverde. Borne trainer Bakker greep dit aan om de snelle Jeroen Vos in te brengen ten koste van de moegestreden Dani Isho Toma en over te gaan op een 4-3-3 speelwijze. Een tactiek die goed uitpakte zou later blijken, maar niet voordat de thuisploeg in de 72ste minuut op 1-0 kwam. Een vrije trap werd met een lastige stuit op doel geschoten, doelman Post kon slechts keren en uit de rebound kon de bal van dichtbij worden binnen geschoten.

 

Een domper voor de geelzwarten, maar ook een zogenaamde ‘wake-up call’ waar de Bornenaren bijna volgens traditie weer veerkracht uit haalden. Het tempo ging omhoog en de spitsen werden sneller aan het werk gezet met als resultaat dat het in de 77ste minuut alweer 1-1 stond. Laurens Huitink wist een prima genomen vrije trap goed binnen te koppen. BVV Borne ging nadrukkelijk op zoek naar meer en de thuisploeg kon slechts met lichte overtredingen de Bornse spitsen stoppen. In de 83ste minuut was Mart Snippers te snel voor zijn directe tegenstander, haalde de achterlijn, wachtte een fractie en vond zeer bekeken de meegelopen Stan Prigge die bijna op de doellijn eenvoudig voor 1-2 zorgde. Daarna was Victoria’28 niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd en BVV Borne speelde het duel volwassen en rustig uit.

 

BVV Borne gaat soeverein aan kop met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van plus 6. Volgende week reist de equipe van Bakker wederom naar hetzelfde sportpark, maar nu om het op te nemen tegen FC Aramea. De Bornenaren hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024