Borns feest voor de ‘Stinkzusjes’
WARME ONTVANGST VOOR ANKA EN ELLEN MET HUN NIEUWE KINDERBOEK

Borns feest voor de ‘Stinkzusjes’

Zondagmiddag vierden ze in Amsterdam de officiële presentatie van hun allereerste kinderboek. Schrijfster Anka Jacobs en Ellen Hooghoudt, die de illustraties voor haar rekening nam, kwamen daarmee in een achtbaan terecht van geluksmomentjes. “Ge-wel-dig!,” zo vat Anka de ontvangst van hun ‘Een kameel op de stoep’ kort en bondig samen. Maandag was de Bornse al op Radio 1 te beluisteren om tekst en uitleg te geven over hun kersverse uitgave, gisteren en vanmorgen bezochten beiden de Bornse basisscholen, terwijl de woensdagmiddag in het teken stond van hun allereerste signeersessie bij Bruna aan de Grotestraat.

 

Vermakeljk

En ook dat werd allemaal een feest. Tijdens een vermakelijk uurtje op De Esschool vanmorgen bijvoorbeeld namen Anka en Ellen, die zich samen de Stinkzusjes noemen indachtig de feestbeesten waar hun boek over handelt, de kinderen mee op hun reis door het boek.

 

Geanimeerd en interactief verhalen ze over de inhoud, terwijl Ellen op enkele grote vellen papier Carlos de cavia, de hoofdrolspeler, nog eens tekent. Alle kinderen mogen er daarna hun naam opschrijven. Er wordt een liedje gezongen en aan het eind kunnen vragen worden gesteld. ‘Wat vind je het leukste om te schrijven?’, ‘Hoe vaak is het boek al verkocht?’ en ‘Hoe kwam je aan de titel?’ zo vragen ze nieuwsgierig.

 

Enkele uurtjes later bij Bruna is het al niet anders. De signeersessie is nog geen half uurtje gaande, of er staat al een grote groep kinderen met hun papa of mama om de tafel waarachter Anka en Ellen hebben plaatsgenomen. Voor ieder kind is er een praatje. Anka schrijft enkele lieve woorden op de eerste pagina van hun pas gekochte boek en Ellen tekent er een grote sombrero bij van Carlos. Tussendoor is er ruimte voor fotomomentjes.

 

Mooier kan de introductie van hun boek niet verlopen. Na Borne trekken beiden verder het land in. Maar eerst is er vandaag nóg een feestje te gaan. Anka viert haar verjaardag. Een mooier cadeau had ze niet kunnen krijgen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024