BVV Borne bekert verder
17-09-2018
WINST VAN 0-5 OP FC ARAMEA MET VIER TREFFERS VAN MARTIJN HOFMAN

BVV Borne bekert verder

BVV Borne bekert nog even door. In Enschede werd FC Aramea met 0-5 opzijgezet. Daar zag het er in de eerste helft nog niet naar uit, maar na de rust konden de Bornenaren toch het verschil maken. Martijn Hofman was tegen FC Aramea de grote man door vier treffers voor zijn rekening te nemen.

 

De thuisploeg had er overduidelijk zin in, ging vol de duels in en hanteerden een hoog afjaag tempo. Toch was het BVV Borne dat in de elfde minuut de eerste kans kreeg toen Sander Toebes de diepte werd ingestuurd. In de 23ste minuut was het FC Aramea dat dicht bij een treffer was, maar Sander Post kon de bal tot corner verwerken. Dit was het laatste gevaar van de thuisploeg, die er conditioneel langzaam doorheen leek te zitten. Borne verzuimde echter het baltempo te verhogen.

 

Hoger tempo na rust

Na rust speelden de geelzwarten een betere wedstrijd en dat is een compliment waard. De geboden ruimte werd nu wel benut en BVV Borne speelde in een hoger tempo dan in het eerste bedrijf. In de zestigste minuut legde Pieterson de bal met gevoel achter de verdediging, waar Wesley Assink klaarstond om bekwaam af te ronden: 0-1 en de ban leek gebroken. In de 65ste minuut kwamen de Bornenaren zelfs op 0-2. Vanaf de middenlijn belandde de bal via meerdere schijven bij Pieterson, die met een mooie voetbeweging Martijn Hofman alleen voor de keeper zette. Hofman bleef rustig genoeg en schoof de bal rechts langs de keeper.

 

En toen ging het snel. In de 66ste minuut noteerde Hofman ook de 0-3 na een combinatie met Sander Toebes. Twee minuten later maakte de lange Hofman ook de 0-4. FC Aramea kwam er niet meer uit en was ook niet bij machte om balbezit te houden. In de 86ste minuut besloot Martijn Hofman ook de 0-5 binnen te schieten en daarmee zijn aandeel op vier treffers te brengen. Met dit fraaie resultaat heeft BVV Borne de knockout fase bereikt.

 

Volgende week begint de competitie, helaas is BVV Borne de eerste competitieronde vrij en zal het het goede gevoel nog vast moeten houden tot RSC een week later de tegenstander is.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024