NEO blijft steken op 1-1
23-09-2018
LAAT GELIJKSPEL TEGEN BIJ DE TUKKERS

NEO blijft steken op 1-1

Na een rommelige beginfase met erg veel balverlies en een vervelende blessure van Wout Borgerink van De Tukkers kwam het duel pas na zo’n twintig minuten op toeren. In die fase was NEO de meest gevaarlijke ploeg en kreeg het drie mooie kansen, waarvan de eerste echt een goal op had moeten leveren. Een voorzet van links kon door Pascal van Berkum worden ingeschoten, maar een Albergse verdediger kon de bal op de doellijn keren. Via de opkomende Mauro Lohuis was NEO steeds gevaarlijk en een hernieuwde voorzet van zijn voet kon ternauwernood worden weggewerkt voor de inlopende Van Berkum.

 

Penalty

De laatste kans was voor Max Brunninkhuis. De frêle middenvelder kreeg een weggewerkte bal pardoes in de voeten gespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij besloot tot een geplaatst schot, maar dat bleek een simpele prooi voor de Tukkers-goalie. De Tukkers had twee mogelijkheden om te scoren. Eerst leek een vrije trap van Sjoerd Visschedijk binnen te vallen bij de tweede paal, maar Max Brunninkhuis kopte de bal uit de hoek, een cruciale redding en vlak voor rust kreeg De Tukkers een penalty wegens vasthouden. Joep Egberink zag zijn inzet echter prima gestopt door Bob Peterman. Ruststand derhalve 0-0.

 

Binnen een minuut na de onderbreking liep NEO achter de feiten aan. De Bornenaren rekenden ten onrechte op buitenspel met als gevolg dat Ruben Hulshof met een uiterst fraaie lob van zo’n meter of dertig Bob Peterman kansloos liet: 1-0. Wie erop rekende dat NEO daarmee de thuisclub de duimschroeven aan ging draaien, had het mis. De Tukkers bleef de bovenliggende partij, won vrijwel alle tweede ballen, maar creëerde daarentegen ook geen echte kansen, hoewel bij sommige scrimmages de bal gelukkig steeds goed voor NEO viel.

 

Slordig

NEO speelde erg slordig en de Albergse defensie hoefde zich lang geen zorgen te maken. Pas toen Stijn Baars en Twan Weghorst in de ploeg waren gekomen werd het spel iets opportunistischer en werd De Tukkers wat teruggedrongen. Toch moest er een strafschop aan te pas komen voor het gelijke spel. Rick ten Tusscher zette op zijn bekende manier goed door aan de linkerkant, waarna de bal op de uitgestoken arm van de glijdende Wout Borgerink belandde. Stijn Baars schoot de daarop gegeven strafschop feilloos in: 1-1.

 

Een dubbel gevoel volgens Jan Willem van Holland. “We speelden voor rust heel aardig, maar hadden na de pauze eigenlijk weinig te vertellen. Een paar spelers waren ver verwijderd van hun normale niveau”. Het gelijke spel was volgens de oefenmeester het maximaal haalbare. Gelijk spelen bij De Tukkers is geen schande, maar tegen het sterk gestarte en torenhoog favoriete Sportlust Glanerbrug zal de ploeg volgende week uit een ander vaatje moeten tappen om überhaupt succesvol te kunnen zijn.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024