ZV met 0-3 onderuit tegen Delden
24-09-2018
ZENDERENAREN TE ONMACHTIG EN ONNAUWKEURIG OM EEN VUIST TE MAKEN

ZV met 0-3 onderuit tegen Delden

Onder deprimerende weersomstandigheden en onwennig en onnauwkeurig begonnen promovendus sv Delden en ZV aan de wedstrijd die zich in de beginfase kenmerkte door veel balverlies voor beide ploegen. Delden kwam vaker richting doel van keeper Myron Eleveld, dan dat ZV een vuist kon maken in de aanval. In de 13eminuut, uit het niets, kwam de bal voor ZV ongelukkig voor de voet van aanvaller Scott Wold van Delden die de bal richting doel van ZV schoot. De bal werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor Myron Eleveld geen redding meer kon brengen. Het betekende de 0-1 voor de bezoekers.

 

ZV probeerde een antwoord te vinden, maar onnauwkeurigheid in de passing en matige balaannames zorgden ervoor dat veelal gekozen werd voor de lange bal. Dit leverde een paar hoekschoppen op die zonder gevaar bleven. Voor rust kreeg Ramon van Os nog een goede mogelijkheid de gelijkmaker te scoren, maar de topscorer van ZV had vandaag zijn vizier niet zuiver afgesteld. In de omschakeling werd Delden af en toe gevaarlijk door met de lange bal de twee snelle buitenspelers aan het werk te zetten, maar het bleef bij de 0-1 wat de ruststand betekende.

 

Tweede helft

In de tweede helft kwam Zenderen Vooruit beter voor de dag. De lange bal was ingeruild voor combinatiespel en de middenvelders van ZV probeerden combinerend de aanval in stelling te brengen. Delden beperkte zich tot verdedigen, bleef compact spelen en wachtte geduldig op een moment van omschakeling. Met deze speelwijze is de ploeg uiterst gevaarlijk, zo bleek ook deze middag.

 

ZV bleef hartstochtelijk, zonder goed te voetballen, op zoek naar de gelijkmaker. Coach Ruud Ottenhof stuurde met een kwartier te spelen centrale verdediger Jordy Kamphuis door naar de spits en ging achterin 1-op-1 spelen. Wat volgde was druk op het doel van Delden, een paar corners, een goed geplaatste kopbal van gelegenheid spits Jordy Kamphuis, maar hij zag zijn inzet uit de bovenhoek gekopt.

 

Delden bleef gedisciplineerd verdedigen en kwam er met vlagen snel en gevaarlijk uit. Daar waar ZV hoopte op de gelijkmaker, sloeg Delden in de slotfase met wederom Scott Wold en Diele genadeloos toe en zo stond er na ruim 90 minuten 0-3 op het bord. Een wat geflatteerde uitslag gezien het spelbeeld, maar ZV was vandaag te onmachtig, te onnauwkeurig om Delden pijn te doen.

 

Volgende week gaat ZV op bezoek bij Sportlust Vroomshoop.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024