NEO verliest met 0-3
30-09-2018
STERK EN VOLWASSEN SPELEND SPORTLUST GLANERBRUG MAATJE TE GROOT

NEO verliest met 0-3

Na het uitduel bij De Tukkers was ook de eerste thuiswedstrijd van NEO een aardige krachtmeting. Titelpretendent Sportlust Glanerbrug kwam met het sterrenensemble naar ’t Wooldrik. Het werd uiteindelijk 0-3, een uitslag die verdiend was, maar NEO deed zich voor de thee schromelijk te kort en werd in de eerste minuut na de hervatting verrast, hetgeen een schaduw wierp over de gehele tweede helft. Koren op de molen van de gasten die het duel volwassen en gedegen uitspeelden.

 

Reële kansen

In de eerste helft ontspon zich een duel dat geheel in balans was. NEO speelde fel, zat er kort op en ondanks dat de mensen uit Glanerbrug makkelijker speelden, kreeg NEO een aantal reële kansen. Al na zes minuten belandde de bal na goed storen bij Jochem Stam die in kansrijke positie een voorzet gaf waarbij zelf schieten een betere optie leek. Nadat een van de vele hoekschoppen van NEO net geen succes opleverde, leek Sportlust na een kleine twintig minuten op 0-1 te komen. Bob Peterman moest ver zijn goal uit, werd omspeeld, maar Desmond Holtman schoot uit een lastige hoek voorlangs.

 

Halverwege het eerste bedrijf twee fraaie NEO-aanvallen, via Pascal van Berkum en Stijn Baars, maar hun voorzetten konden net niet verzilverd worden. Vlak daarna een uitgelezen kans om te scoren. Ron Spoler kwam helemaal vrij op de achterlijn, maar ook zijn voorzet bereikte niemand. Uiteraard liet ook Sportlust zich niet onbetuigd en na een half uur kwam Koray Arslan na een hoge voorzet helemaal vrij aan de rechterkant. Zijn inzet was hard en strak, maar er was niemand van Sportlust paraat om binnen te tikken. Kort daarna leverde een volledig mislukt schot een open kans op bij de tweede paal, maar de aanvaller schoot wild over.

 

In de 40ste minuut de mooiste aanval uit de eerste helft. Langdurig balbezit van NEO leidde tot een mooi hakje van Rick ten Tusscher op Max Brunninkhuis, die de achterlijn haalde en Ron Spoler in stelling bracht. De bal kon ten koste van een blessure echter van de lijn worden gehaald door Sebastiaan de Mol. Doelpuntloos derhalve halverwege en dat was terecht.

 

Enorme knauw

Na de pauze kreeg NEO al na één minuut een enorme knauw. De ingevallen Gradus Hempenius werd geen strobreed in de weg gelegd en schoot vanaf een kleine twintig meter heel geplaatst binnen waarbij het leek dat Bob Peterman bal te laat leek te zien: 0-1. NEO was van slag en Sportlust was meteen in zijn element. Nadat Holtman de 0-2 op zijn schoen had, hetgeen verijdeld werd door Peterman, kwam de ploeg na een klein uur wel op 0-2 en dat was erg dubieus. Volgens alles en iedereen stond Holtman buitenspel toen hij scoorde, maar de arbiter van dienst raadpleegde zijn assistent niet eens.

 

NEO rechtte de rug en Twan Weghorst werd ingebracht voor Robin Oude Kamphuis. De opportunistische speelwijze leverde echter te weinig rendement op, waarbij het schrijnend was dat de vele corners nauwelijks gevaar opleverden. Sportlust schuwde de duels terecht niet en daarin legde NEO het duidelijk af. Toch kwamen er nog kansen, beide voor Twan Weghorst. Eerst kon doelman Kroezen een bal nog net buiten de palen duwen en even later was hij kansloos op een vlammend schot dat rakelings over vloog. Sportlust gooide nog wat extra zout in de zwart-witte wonden door via Arslan een mooie counter af te ronden: 0-3. Nadat Temelkov nog een grote kopkans miste en Pascal van Berkum rakelings naast schoot was de koek op.

 

Eilermark is volgende week de tegenstander. De wedstrijd in Glanerbrug begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Stefan Boermans en Joy Beune sportlieden 2018

Beachvolleyballer Stefan Boermans en schaatsster Joy Beune zijn vrijdagavond tijdens het...
18-01-2019

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange...
17-01-2019

Een eeuw NEO op 300 pagina’s

“Nee, het is nog niet klaar. Over een maand sluiten we echt”, aldus Hans Spenkelink,...
16-01-2019

‘Reddende engel en Koningin van de Dakar’

De Dakar Rally wordt op dit moment in Peru gereden, etappes vol met duinen, zand en fesh fesh....
16-01-2019

Bornse nominaties Vrijwilligersprijs

Twee personen en twee organisaties uit de gemeente Borne zijn genomineerd voor de Overijsselse...
16-01-2019

ZV boekt klinkende overwinning

Zaterdag stond voor de handbaldames van ZV de uitwedstrijd tegen Wijhe 1 op het programma. Het...
15-01-2019


file:html/cookies.inc.html}