BVV Borne begint met verlies
01-10-2018
RSC ROSSUM TE STERK VOOR DE GEELZWARTEN: 2-0

BVV Borne begint met verlies

BVV Borne is er ook dit jaar niet in geslaagd om de competitie met een overwinning te starten. In Rossum was RSC met 2-0 te sterk voor de geelzwarten, een stand die al bij de rust was bereikt. Na een aftastende fase met balbezit over en weer waren het de gastheren die in de twaalfde minuut de eerste kans kregen. De spits ging alleen op doel af, vond een rappe medespeler en legde de bal breed. Door deze actie kreeg doelman Sander Post net voldoende tijd om zich te strekken en de bal te keren. Drie minuten later trad Post opnieuw uitstekend op door de bal binnen de zestienmeter van de voet te grabbelen van de spits. Scheidsrechter Westerhof beoordeelde de situatie volstrekt verkeerd en gaf de thuisploeg een strafschop. Davina zette de thuisploeg vervolgens op 1-0.

 

Strafschop

De Bornenaren schrikken niet zo snel van een achterstand en in de twintigste minuut werd Laurens Huitink de diepte ingestuurd, de keeper keerde de inzet echter en uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Sander Toebes die eveneens het net niet kon vinden. Er brak een fase aan met veel druk op de Rossumse verdedigers, echter zonder echt tot kansen te komen. In de 34ste minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op 2-0. Balverlies op het middenveld leidde een counter in en het was Van Benthem die de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust waren het de Bornenaren die een strafschop hadden moeten krijgen na een overduidelijke vangbal van een Rossumse verdediger. De leidsman was echter niet van plan om de geelzwarten datgene te geven waar ze recht op hadden en wuifde de protesten resoluut weg.

 

Na de pauze speelde het duel zich voornamelijk rondom de middenlijn af. BVV Borne probeerde het wel, maar het ontbrak aan vernuft en het nodige fortuin om tot echte kansen te komen. Een treffer zou het geloof terug kunnen brengen en de tegenstander doen wankelen, maar dat werd de gasten deze middagniet gegund. In de 68ste minuut kreeg Stan Prigge nog een goede mogelijkheid. Hij nam de bal goed mee maar vond de doelman op zijn weg. In de zeventigste minuut waren het de gastheren die een grote kans kregen maar de prima spelende doelman Post redde bekwaam. Om toch nog iets te forceren wisselde de Borne trainer Bakker nog tweemaal, maar het bracht geen verandering in de stand.

 

Komende zondag speelt BVV Borne tegen SV Delden. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024