Olympiër Maartje daagt Ireen Wüst uit
02-10-2018
IREEN WÜST GAAT DE UITDAGING AAN

Olympiër Maartje daagt Ireen Wüst uit

Play Unified organiseert een campagne waarin Para Olympische sporters Olympische sporters uitdagen om met hen in competitie te gaan. Uit Borne is Olympisch kampioene schaatsen Maartje Ellenkamp gevraagd mee te doen.

 

Social Media

Vandaag en morgen worden de campagnes uitgerold. Maartje Ellenkamp staat vanaf zeven uur op alle social media met een filmpje waarin zij, met al haar medailles, haar idool Ireen Wüst uitdaagt voor een wedstrijd. Maartje beschikt over een prijzenkast waar je U tegen zegt. Van jongs af aan schaatst zij al en ze heeft bij zeker twee Olympische toernooien meegedaan. Daar, maar ook bij andere wedstrijden, is zij altijd wel op het podium te vinden.

 

Reactie ouders Herman en Greet Ellenkamp

Maartje Ellenkamp zelf is vandaag niet bereikbaar in verband met haar werkzaamheden. Vader Herman Ellenkamp echter vertelt: “Play Unified gaat uit van de organisatie Special Olympics. Het is de bedoeling om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten. Het gaat meestal om mensen met een geestelijke handicap, maar ook mensen met een lichamelijke handicap kunnen samen sporten.

 

Er zijn twaalf campagnebeelden opgenomen waaronder drie video’s. Deze drie video’s vormen het hart. De uitgedaagde sporters, waaronder dus Ireen Wüst, krijgen twaalf uur de tijd om op de uitdaging te reageren. En dat deed Ireen inmiddels: ze neemt de uitdaging aan!

 

Maartje vanavond live op de radio

Maartje wordt vanavond, tussen 20.40 uur en 20.45 uur gebeld door Stefan Stasse voor het programma `De staat van Stefan Stasse`. Ook dat is wel leuk voor Maartje. De ouders verleenden alle medewerking, maar eerst is het wel aan Maartje gevraagd. “Voor haar was het een kans om haar grootste idool uit de schaatswereld Ireen Wüst te benaderen. Al die jaren van schaatsen heeft Maartje gehoopt eens haar idool te ontmoeten.”

 

Filmopnamen

Het campagnefilmpje van Maartje Ellenkamp is in Heerenveen opgenomen. “We zijn er van 11.00 uur tot en met 17.00 uur geweest en even zolang is gefilmd. De filmcrew heeft Maartje erg geholpen door aan te geven dat het niet haar schuld was als de opname over moest. Meestal was dan de regisseur niet tevreden of ontstond ergens een storing waardoor de opname niet optimaal was.”

 

Campagne verder

De campagne wordt in twee dagen uitgerold met 12 uitdagers. Om de paar uur komt weer een nieuwe uitdaging. Natuurlijk eindigt het daar niet bij, de campagne moet men verder uitdragen zodat het normaal wordt dat zowel sporters zonder als met beperking samen kunnen sporten.

 

Ook op billboards zijn de campagneposters te zien. Het zal niet aan Play Unified liggen, zij timmert nu aan de weg door ook de politiek in kennis van haar campagne te stellen. Voor Borne zijn zowel wethouder Michel Kotteman als raadslid Bram Dronkers ingelicht. (AM)

 

Meer informatie: www.playunified.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
alie.timmermans — 07 nov 2018
Maartje wat een mooie uitdaging, en wat heb je het mooi gebracht super gedaan.
Heb er alle vertrouwen in

 

 

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024