Brandweerjubilarissen in het zonnetje
KORPSAVOND MET VEEL LOVENDE WOORDEN

Brandweerjubilarissen in het zonnetje

Zaterdagavond vond de jaarlijkse korpsavond van de brandweer plaats, dit keer in Café Platenkamp in plaats van traditioneel in de kazerne aan De Bieffel. Traditiegetrouw waren de spotlights voor de vele vrijwilligers en in het bijzonder voor degenen die een jubileumgetal achter hun naam konden schrijven. Tien jaar voor Tom ten Voorde, 12,5 jaar zetten Ruben Siegerink en Emiel Verhaar zich al in voor de brandweer, Arjan Nijenhuis 15 jaar en Ronald Bronkhorst en Michel Polak maar liefst al 25 jaar. Samen 100 jaar in dienst van de brandweer in Borne. Als blijk van waardering waren er lovende woorden van kazernecommandant Dave de Leeuw en de bijbehorende versierselen werden uitgereikt door burgemeester Rob Welten.

 

Vrijwilligersbestand op peil houden

Helaas moest er ook afscheid genomen worden van twee vrijwilligers. Zowel Sander Hek als Marian Veldsink zijn na een lange staat van dienst niet langer inzetbaar. Marian Veldsink blijft overigens wel betrokken als ambtelijk medewerker.

 

Het blijft voor de brandweer een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden. Dave de Leeuw kon melden dat er momenteel diverse gesprekken gevoerd worden met geïnteresseerde kandidaten en werkgevers in Borne, die personeel willen motiveren zich voor de brandweer in te zetten. “Dat zijn hele mooie ontwikkelingen, die we goed kunnen gebruiken.” Rob Welten is op een ander vlak actief om het vrijwilligersbestand op peil te houden en beijvert zich in regionaal verband voor meer verschillen en flexibiliteit in vrijwilligersfuncties. “We moeten nadenken over de vrijwilliger van de toekomst. Het blijft spannend om op sterkte te kunnen blijven.”

 

'Ongelofelijk trots'

De incidenten van het afgelopen jaar werden nog eens op een rijtje gezet. In 2018 moest de brandweer in totaal 119 keer uitrukken, vaak ook ter assistentie in andere gemeenten. Natuurlijk bleef de mooie zesde plek bij de landelijke vaardigheidstoetsen 112 niet onvermeld. Een historische prestatie. Rob Welten: “Ik ben een ongelofelijk trotse burgemeester! Het zegt iets over de kwaliteit, de inzet en de betrokkenheid. Jullie hebben de Bornse brandweer op een geweldige manier in de kijker gezet!” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024