Heren Apollo 8 opnieuw succesvol
08-10-2018
1-3 UITWINST IN TOPPER TEGEN VOCASA

Heren Apollo 8 opnieuw succesvol

Apollo 8 Heren 1 is dit seizoen uitstekend begonnen. Tweemaal werd er met de maximale score gewonnen en afgelopen week mochten de heren de ranglijst aanvoeren. Zaterdag was VoCASA Heren 2 uit Nijmegen de tegenstander, een team dat in de eerste twee wedstrijden nog maar één set had laten liggen. Op papier een topper dus en direct een belangrijke test voor de mannen uit Borne.

 

Toch werd er in de eerste set slap, onnauwkeurig en zonder strijd gespeeld, waardoor VoCASA direct het initiatief had. De achterstand van Apollo werd groter en groter, waarbij ook enkele wissels niet bleken te helpen. Na een 21-9 achterstand werd de schade nog enigszins beperkt, maar de set ging met 25-16 verloren.

 

Overtuigend

Aan het begin van de tweede set bleek al direct dat Apollo er vol voor wilde gaan. Een snelle voorsprong werd uitgebouwd naar 6-10 in Borns voordeel. Deze voorsprong werd eigenlijk de hele set vastgehouden, maar bij de 22 stonden beide teams toch weer gelijk. De thuisploeg leek ook in deze set aan het langste eind te trekken, maar door enkele rake klappen en uitstekend verdedigend werk ging deze set toch nog overtuigend naar Apollo: 22-25 en de stand was weer in evenwicht.

 

In de derde set leek de wedstrijd volledig gekanteld. Waar in de eerste set Apollo geen vuist wist te maken, sloeg de thuisploeg nu geen deuk in een pakje boter. Veel onnodige fouten en door de goede servedruk en blokkering van Apollo werd VoCASA weggespeeld. Een enorme voorsprong (14-22) stond op het scorebord en de set werd professioneel uitgespeeld. Er was nog een kleine opleving van de Nijmegenaren, maar met 21-25 ging de derde set naar Bornse kant: 1-2.

 

In de vierde set was bij de 14 de stand nog gelijk. Vanaf dat moment ging het echter snel en gaf Apollo vol gas. Blokkerend, aanvallend, verdedigend, maar vooral in de service begon het uitstekend te draaien. Het niveau was hoog en VoCASA had hier geen antwoord op. Vol enthousiasme werd met goed spel de overwinning binnengehaald door Apollo. Met 18-25 was het overduidelijk: de topper is in Borns voordeel beslist met een eindstand van 1-3.

 

Aanstaande zaterdag gaan de mannen proberen de ongeslagen status te behouden en komen de studenten van Heyendaal op bezoek. Om 16.00 uur wordt er gespeeld in De Veste.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024