Facelift voor centrum gestart
08-10-2018
LUIFELS AAN BAKKERSSTEEG EN NIJSTAD ALS EERSTE VERWIJDERD

Facelift voor centrum gestart

Twee weken geleden sneuvelde door een onhandige manoeuvre van een marktkoopman de luifel van Ten Buuren Wol en Fournituren aan de Nijstad al en afgelopen vrijdag ging een glazen paneel in de luifel van het voormalige ABN AMRO kantoor aan het Rheineplein aan diggelen. Het waren ongeplande en onbedoelde preludes van het werk dat maandag 8 oktober echt begonnen is. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis heeft een start gemaakt met de revitalisering van het centrum van Borne.

 

Glazen luifels

Als eerste zijn de glazen luifels aan de Nijstad en de Bakkerssteeg aan de beurt. Over enkele dagen zijn die geschiedenis. En daarmee wordt een volledige facelift ingeluid van zowel de winkels aan de Nijstad en Bakkerssteeg als in het blok van de Lidl en de Hema.

 

De betonnen kolommen aan de Bakkerssteeg en Nijstad worden voorzien van steenstrips en alle puien worden vervangen en voorzien van dubbel glas. Als eerste zullen de leegstaande panden worden aangepakt en de klus gaat door tot in het voorjaar. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de ondernemers. Rondom de feestdagen wordt bijvoorbeeld de overlast beperkt. Het pand van Ten Buuren staat als laatste op de planning en zal pas gerenoveerd worden nadat de winkel begin 2019 is gesloten.

 

‘Marmer’, beton en ijzer weg

Tegelijkertijd verdwijnen ook de ‘marmeren’ en betonnen elementen van het blok van de Lidl en de Hema. Ook hier zullen de steenstrips de illusie van gemetselde kolommen geven. Waar nodig worden er nieuwe puien geplaatst. De rode ijzeren luifels verdwijnen.

 

Al met al een omvangrijk project dat door zal lopen tot in het voorjaar van 2019. Daarna gaat de gemeente aan de slag met de openbare ruimte. De bestrating zal worden aangepakt, de Eurobank waarschijnlijk naar elders in Borne verplaatst en de fontein, nu vooral in gebruik als bloembak, aan de Nijstad heeft zijn langste tijd gehad. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Imke — 09 okt 2018
Mooi project! Voor die Eurobank weet ik nog wel een mooie plek; van Engelen.
Mchak — 08 okt 2018
Ik lees veel warm gesteente: mooi hoor! Maar ik mis verkoelend groen ( bloembak gaat ook al weg) en sprankelend water ( fontein). Ik hoop maar dat de klimaatverandering nog even op zich laat wachten.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024