BVV Borne wint eerste thuisduel
08-10-2018
SV DELDEN MET 4-1 TERECHTGEWEZEN

BVV Borne wint eerste thuisduel

Er was de thuisploeg alles aan gelegen om na de nederlaag van vorige week haar eerste wedstrijd op het eigen terrein te winnen en SV Delden moest daar het slachtoffer van worden. De Bornenaren startten goed en oogden gretig genoeg om duels te winnen. Reeds in de vierde minuut had Sven Pieterson de score kunnen openen, maar hij kreeg dichtbij het doel zijn voet niet goed tegen de bal. De gasten uit Delden probeerden onder de druk uit te komen en in de tiende minuut leek dat te lukken. Op het moment dat BVV Borne teveel spelers voor de bal hadden, counterde SV Delden en mocht het BVV Borne verdediger Jordy Dobbe danken voor zijn goede optreden.

 

In de 17de minuut kreeg Borne een corner, die door Danny van Laar perfect genomen werd en Wesley Assink in staat stelde om met het hoofd de 1-0 te scoren. Een prachtige treffer, hard in de bovenhoek en een mooie opsteker voor de Bornenaren. De openingstreffer bracht echter niet de gewenste rust en het was SV Delden dat wakker leek te zijn geschud en sterk voor de dag kwam met een schot op doel en een vrije trap van Willink, die in het zijnet belandde. Borne was in deze fase niet in staat om al combinerend de slag op het middenveld te winnen en werd gedwongen voor de lange bal te kiezen.

 

Vermeend buitenspel

In de 34ste minuut leverde dit zowaar de tweede treffer op. Een strakke voorzet van Jorrit Jongman, van de rechterkant van het speelveld, belandde bij Sander Toebes die zijn kopbal nog op de lat zag vallen en uit de rebound knikte de alerte Sven Pieterson de 2-0 binnen. Nu waren het de Deldenaren die het even kwijt waren en waar in de 41ste minuut Pieterson nog net tekortkwam, scoorde hij twee minuten later wel de derde Bornse treffer. De Deldense vlaggenist vond als enige op het BVV Borne-complex dat het wel eens buitenspel kon zijn geweest en de leidsman kon niets anders dan daarin in meegaan. Geen treffer en met een 2-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

 

Toch moest het na de thee anders bij de thuisploeg. In het eerste bedrijf hanteerde het te snel en te vaak de lange bal en juist voetballend is er veel progressie geboekt de laatste tijd. Borne deed wat het moest doen, voerde het baltempo op en vond de lopende mensen sneller. Een speelwijze waar Delden het zichtbaar moelijk mee had. In de 51ste minuut zette Martijn Hofman met een prima steekpass Sander Toebes alleen voor de keeper, Toebes zette aan en schoof het leer onder de uitlopende doelman door en noteerde zo de 3-0. Vijf minuten later stond het al 4-0. Pieterson schudde op de middenlijn twee spelers van zich af en gaf de bal met veel gevoel op de diep weglopende Hofman. Hofman rende de zestienmeter binnen, schoot half, en ietwat gelukkig caramboleerde de bal via de hand van de doelman over de lijn.

 

Onderbuik van Huitink

Met deze treffer leek het duel definitief op slot gegooid. SV Delden zette echter nog eenmaal aan en Scott Wold scoorde in de 60ste minuut met het hoofd de 4-1. Een minuut later mochten de geelzwarten hun doelman danken voor zijn redding anders was het zowaar nog spannend geweest. SV Delden toonde aan veerkrachtig te zijn en ging voor een slotoffensief. In de 75ste minuut de laatste kans voor de Deldense equipe van trainer Kwakkenbos. Het legde aan voor een vrije trap op 20 meter van het Bornse doel. De bal werd hard langs de muur geschoten, ging richting de rechterhoek, maar de prima spelende Laurens Huitink blokte de bal onbedoeld met zijn onderbuik.

 

Het laatste kwartier van dit duel leken de krachten bij SV Delden af te nemen en het geloof op meer te verdwijnen. Borne kon makkelijk de wedstrijd uitspelen, maar wist ondanks kleine kansen het net niet meer te vinden.

 

Volgende week staat SV Almelo-BVV Borne op het programma. De wedstrijd in Almelo begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021