Heren Apollo 8 winnen met 3-1
15-10-2018
WINST OP HEYENDAAL BETEKENT VERLENGING VAN KOPPOSITIE

Heren Apollo 8 winnen met 3-1

Hoewel de coach het team als taak meegeven had om direct vol voor de winst en de punten te gaan, was dit in de eerste set niet echt zichtbaar. In het begin van de eerste set ging het weliswaar nog redelijk gelijk op, maar toch liep Heyendaal al snel uit naar een comfortabele 7-12 voorsprong. Deze voorsprong bleef eigenlijk de gehele set op het scorebord staan. Bij 14-20 schakelden de heren uit Nijmegen nog een versnelling hoger en pakten ze de eerste set overtuigend met 14-25. Een flinke domper voor Apollo 8, aangezien het juist de bedoeling was scherp aan de wedstrijd te beginnen.

 

Dubbeltje op zijn kant

In de tweede set mocht de thuisploeg het opnieuw gaan proberen. Voor het toegestroomde publiek was het dan ook mooi om te zien dat Apollo 8 beter voor de dag kwam dan in de eerste set. Er stond al snel een 8-4 voorsprong genoteerd. Deze voorsprong werd behouden tot 14-10, maar vanaf dat moment kwamen de bezoekers steeds dichterbij. Bij 20-22 leken de Nijmegenaren af te stevenen op de tweede setwinst, maar Apollo wist de stand gelijk te trekken naar 24-24, ondanks een setpoint van Heyendaal. Uiteindelijk viel het dubbeltje naar de goede kant en pakte Apollo de tweede set met 27-25, waardoor er een 1-1 stand op het scorebord stond.

 

Het beeld van de hele wedstrijd kreeg een gepast vervolg in deze derde set. Twee teams die streden om de winst, uitstekend verdedigden en aanvallend op diverse manieren probeerden te scoren. Mede door vele servicefouten was de stand in het midden van de set wederom gelijk: 16-16. Vanaf dat moment begon het echter goed te lopen bij de thuisploeg. Derk kwam als libero nog beter in zijn rol, Bas Haar wist aanvallend en verdedigend nog meer te brengen en ook Rob Sauer wist op verschillende manieren de punten te scoren. Dit was ook direct in de scores terug te zien en de bezoekers konden geen vuist meer maken. Met 25-20 ging de derde set overtuigend naar Apollo en was de 2-1 voorsprong een feit.

 

De laatste set werd er door beide teams wederom sterk gespeeld. Apollo zette de eerste versnelling in en door een aantal harde killblocks pakten de heren een 14-8 voorsprong. Vervolgens konden de bezoekers het tempo niet meer volgen en werd een 20-17 voorsprong uitgebouwd naar een terechte 25-21 setwinst. Eindstand: 3-1.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 27 oktober tegen Rebelle in Dieren.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024