BVV Borne knap langs Almelo
15-10-2018
GEELZWARTEN WINNEN MET 1-3

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd bij SV Almelo verdiend met 1-3 gewonnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Stan Prigge en eenmaal Wesley Assink konden de bezoekers uit Borne drie punten bijschrijven.

 

Toch was het de thuisploeg die de eerste tien minuten het initiatief nam en met de sterk spelende aanvaller Mike Kerr een prima troef in de gelederen had. Borne verdediger Jordy Dobbe kon gelijk vol aan de bak en net toen Borne iets beter in de wedstrijd kwam, scoorde SV Almelo in de dertiende minuut de 1-0. Een afgeslagen bal op doel kwam ietwat fortuinlijk op de rand van de zestienmeter terecht, waar Karki stond en de bal hoog in het Bornse doel schoot.

 

Niet onder de indruk

De Bornenaren raakten echter niet onder de indruk, zagen de thuisploeg slordig worden en signaleerden ook dat er wel heel veel ruimte achter de Almelose verdediging lag. Een snelle uitbraak bracht in de 24ste minuut de 1-1 op het scorebord. Sander Toebes kwam op de middenlijn in balbezit, dreef de bal op en legde de bal op het juiste moment breed op de meegelopen Stan Prigge. Prigge bleef oog in oog met de doelman koel genoeg en lepelde de bal over de uitgelopen keeper.

 

Tien minuten later stond Borne zelfs op voorsprong in Almelo. De bal ging een aantal keren snel rond en werd op het juiste moment diep gestoken op de vrijstaande Toebes, die snelheid maakte en de bal hard en laag voor het doel langs schoot, waar wederom Stan Prigge werd gevonden die van dichtbij de 1-2 kon maken. De thuisploeg was het even helemaal kwijt, liep uit de organisatie en speelde onrustig. Daarmee hielp het BVV Borne om verder uit te lopen, maar de geelzwarten hinkten even op twee gedachten. Druk zetten en direct op jacht gaan naar meer of volwassen de bal rondspelen en de momenten kiezen tot aan de rust.

 

Tweede helft

De tweede helft had Borne letterlijk de wind mee en liet het bij vlagen zien dat alleen zij recht had op de overwinning. BVV Borne had er namelijk voor gekozen vroeg druk op de Almelose verdediging te zetten en deze speelwijze betaalde zich uit in een reeks van kansen. Bijkomend voordeel was ook, dat de thuisploeg alle hoop werd ontnomen en het geloof op meer nam met de minuut af. Tussen de 55ste en 70ste minuut kreeg BVV Borne legio mogelijkheden om te scoren en zag het tevens een doelpunt afgekeurd worden omdat de voorzet de achterlijn zou zijn gepasseerd.

 

De gastheren konden er niets tot weinig tegenoverstellen en uitten hun frustratie in het begaan van overtredingen. Een harde charge op Laurens Huitink werd door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart, waar rood ook niet had misstaan. In de 75ste minuut werd Martijn Hofman diepgestuurd en Hofman kon slechts met een overtreding gestopt worden. Op achttien meter van de goal mocht Wesley Assink aanleggen voor de toegekende vrije trap. Assink gaf de bal veel snelheid mee, koos de juiste hoogte en zag de bal in de linkerbovenhoek verdwijnen: 1-3. En dat betekende tevens de eindstand.

 

Komende zondag speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen Sportlust Vroomshoop. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019