‘Heerlijk in Borne mijn droom volgen…’
16-10-2018
ELIZABETH BOERJAN, GENOMINEERD VOOR DE STARTERSPRIJS 2018:

‘Heerlijk in Borne mijn droom volgen…’

Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Startersprijs Midden Twente 2018. Vijf jonge bedrijven uit de regio staan op de shortlist om op 12 november aanstaande de prestigieuze prijs en drieduizend euro in ontvangst te nemen. Twee van hen komen uit Borne. Alle reden dus om bij beide eens een kijkje in de keuken te nemen. Gisteren las u op deze plek over de ambities van De Keukenbaas.nl van Ellen Assink; vandaag praten we met Elizabeth Pereira-Boerjan van DanceworkX aan de Burenweg.

 

Een kleine twee jaar geleden wist ze eigenlijk nog niet beter dan dat haar danscarrière in de Randstad zou liggen. ‘Ze’ is de 30-jarige Bornse Elizabeth Boerjan die een aantal jaren in Amsterdam woonde om daar de opleiding aan de dansacademie te volgen. Ze leerde er haar man Pedro Pereira kennen en hoe logisch zou het dan niet zijn om ook daar een vervolg aan haar opleiding te geven. ‘Daar gebeurt het immers’, zo was het motto. Ze deed audities en gaf veel les in de omgeving. Maar écht gelukkig was ze er niet. Het reizen kostte veel tijd en bovendien bleek de markt voor dansscholen er toch behoorlijk verzadigd.

 

Droomlocatie aan de Burenweg

“Eigenlijk was ik op zoek naar een eigen plek, naar iets waar ik me helemaal kon uitleven en mijn ideeën over dans en opleidingen écht in praktijk kon brengen.” Terug naar Borne dus, daar waar het allemaal begon. Met de support van ouders en bekenden vond ze haar droomlocatie aan de Burenweg. Een mooie, grote bovenruimte, met eigen kleedkamers en zo meer. “Precies wat ik voor ogen had,” aldus Elizabeth. In september 2017, bij de start van het nieuwe seizoen, startte ze met DanceworkX, haar eigen dansschool. Amper een jaar verder heeft ze ruim tweehonderd leerlingen onder haar hoede, van jong tot oud en van beginnend tot ruim ervaren.

 

“Die doorzettersmentaliteit heb ik van mijn vader,” zegt ze lachend als ze op de afgelopen periode terugkijkt. “Natuurlijk, je maakt kosten met een eigen ruimte, neemt ook risico’s, maar het gevoel was goed en zoals mijn vader altijd roept: ga voor je droom en wijk er niet vanaf!” Die wijze raad knoopte ze goed in haar oren en met een bijna bodemloze passie en uiterst hoge kwaliteitsnorm probeert ze er nu alles uit te halen wat erin zit. En dat lukt. “In Borne heb ik een unieke dansschool, met alle dansstijlen en tal van opleidingen. Én er is een duidelijk stijgende lijn zichtbaar in het dansniveau van mijn leerlingen, die uit de hele regio afkomstig zijn.”

 

Haar man Pedro, die ook zakelijk de rechterhand is, voegt er graag nog een dimensie aan toe. “De magie van Elizabeth is dat ze er zelf bovenop zit, écht persoonlijke aandacht geeft om haar leerlingen beter te maken. Die betrokkenheid en passie geven DanceworkX een belangrijke voorsprong denk ik, en dat zingt al snel rond.” Elizabeth kan het alleen maar beamen. Sinds kort heeft ze twee docenten in dienst en ze doet er alles aan hen dezelfde visie over te brengen. “Het moet vanuit je hart komen”, zo zegt ze. “Alleen dan slaag je in je opzet.”

 

Een beetje zenuwachtig

Voor Elizabeth was het een grote verrassing vorige week te horen dat ze een van de vijf genomineerden was voor de Startersprijs 2018. “Iets vóór de zomer tipte een moeder van een van de leerlingen me. En ik heb toen een hele vragenlijst ingevuld. Maar omdat ik niets terug hoorde, was ik het eigenlijk al vergeten. Tot vorige week dus de mededeling kwam dat er een hele delegatie op bezoek zou komen. Ja, toen werd ik wel een beetje zenuwachtig.”

 

Of ze ook de uiteindelijke winnaar zal worden, weet ze niet. “Wel weet ik dat we het hartstikke goed doen, dat we met ons eigen pand, twee danszalen en eigen kleedruimtes uniek zijn in onze regio en dat we de komende jaren nog verder zullen groeien. Met de geldprijs komt alles misschien wel in een stroomversnelling,” mijmert Elizabeth. We kunnen onze ruimte uitbreiden, meer spiegelwanden aanschaffen. En op termijn hoop ik zelfs het hiernaast gelegen pand bij de dansschool te kunnen betrekken. Dat geeft nóg meer lucht. Want mijn droom is nog lang niet klaar...” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annemarie — 17 okt 2018
Lieve Elisabeth,

Vanaf dag 1 volg ik lessen bij jou.
Als er al een reden is om niet te gaan dan zorgt jouw tomeloze enthousiasme er altijd weer voor om te komen. Elke les voeg jij nieuwe elementen toe zodat het nooit saai is en wordt!
En elk uur sta je groot en klein met jouw prachtige glimlach, mooie muziek en jouw gedrevenheid te stimuleren om alles uit onszelf te halen!!!
Dat is de grote kracht van jou en daarom komen zoveel mensen bij jou lessen volgen!
Ik vind het super hoe jij deze studio hebt opgezet en hoe bevlogen je bent voor ieder van ons!
Geweldig mooi bedrijf!
Succes op 12-11 maar voor ons sta je al op nummer 1!!!

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023