Muziek verbindt
20-10-2018
AVELEIJN CLIËNTENKOOR OP BEZOEK IN HET DIJKHUIS

Muziek verbindt

Het Aveleijn cliëntenkoor komt zaterdag op visite in Het Dijkhuis en meteen plakken ze er de Ouderensoos maar aan vast. Lenneke van Asperen organiseert voor Aveleijn al vijf jaar deze soos en inmiddels zijn ze al in Hengelo, Enschede en Almelo georganiseerd. De bedoeling van de ouderensoos is mensen elkaar te laten helpen met respect voor de individuele mens. De soos draagt de kernwaarden uit: ontmoeten, ontwikkelen en ondersteunen.

 

Het Aveleijn cliëntenkoor

Het koor bestaat al een aantal jaren en dirigent Herjan Holterman heeft het dirigentenstokje ongeveer vier jaar geleden overgenomen. De koorleden komen uit heel Twente en ze oefenen iedere maandagavond in het Kulturhus Borne. Ze treden een keer per maand vol enthousiasme op, meestal begeleid door The Flying Birds. Zo ook vandaag. Herjan Holterman speelt zelf keyboard en is in dienst bij Aveleijn. “We zijn met dertig koorleden en we hebben een wachtlijst.” Enige zangers komen te laat binnen, dat geeft niets. Beide heren vallen moeiteloos in bij het koor.

 

Ontroerend

Lenneke van Asperen: “De ouderensoos is bedoeld voor mensen van vijftig jaar en ouder, maar ook jongeren mogen deelnemen. Het is niet alleen bedoeld voor cliënten van Aveleijn maar we stimuleren ook mensen van buiten om te komen. Inmiddels zijn we al weer twee keer met het koor in de Molenkamp in Oldenzaal geweest, de mensen zijn enthousiast. Ons eerste optreden daar was ook een succes: de toehoorders gingen spontaan dansen op de muziek. Het was ontroerend te zien hoe de bewoners van de psycho-geriatrische afdeling ook meededen. Fijn dat het Atrium vandaag vol zit," zo zegt ze. "Ons programma staat niet vast, we zijn flexibel. Over het algemeen sluiten we de bijeenkomst af met samen eten: vaak patat met kroket of frikandel. Vandaag zijn we met zeventig mensen en eten we hier in het restaurant.”

 

Hollandse en Engelse liedjes

“We zingen Hollandse en Engelse liedjes," vertelt koorlid Gerry ten Brink (foto rechts). "Erg leuk. Ik woon in Borne en werk bij Aveleijn aan de Parallelweg, daar bak ik op donderdag koekjes en cake of appeltaarten. Ik borduur en werk met de naaimachine. Ook maak ik wel muziekdoosjes.”

 

Zingen met het koor

Marion de Vries verwelkomt het koor en de band. Lenneke van Asperen heeft voor de gastvouw een boeket bloemen meegebracht. Die krijgt een mooie plek in het restaurant.

 

Een keur van liedjes volgt: `Dit is een nacht`, `Het kleine café aan de haven`, `Country road`, `Ik heb je voor het eerst ontmoet` en ga zo maar door. Alle liedjes worden professioneel begeleid door The Flying Birds waar ook Paul Horselenberg een plek gevonden heeft. Als aanjager voor het meedeinen is hij goed op zijn plek. Op de ruimte voor het podium wordt enthousiast gedanst. Ontroerend om te zien hoe koorleden elkaar helpen: bij een dame was haar shirt niet in orde. Er werd een ander gehaald en haar buurvrouwen hielpen de dame zorgzaam in haar shirt.

 

In de keuken

Kok George Assan zorgt ervoor dat 16 kg. patat wordt gebakken. Dat moet op het laatst gebeuren, want niemand houdt van slappe patat. Het diner wordt natuurlijk afgesloten met een toetje. Hij krijgt hulp bij het uitserveren van Jos van der Wal en Marjolein Kulten. Maar ook de in groten getale aanwezige vrijwilligers zullen zich niet onbetuigd laten. Zo vliegt de middag van de ouderensoos voorbij, een enthousiast koor, gezellige muziek en lekker eten toe. Wat wil een mens nog meer. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Aveleijn Cliëntenkoor 2018


    Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

    Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
    18-03-2024

    Het geheim van de kimono

    Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
    09-03-2024

    Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

    In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
    06-03-2024

    NEO verliest van Achilles’12

    Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
    19-02-2024

    Liefde voor het landschap

    De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
    16-02-2024

    Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

    De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
    08-02-2024