NEO laat dure punten liggen
21-10-2018
ZURE NEDERLAAG (2-1) TEGEN LSV IN LONNEKER

NEO laat dure punten liggen

Na twee mooie overwinningen moet NEO weer een pas op de plaats maken. Tegen het gepromoveerde LSV werd een uiterst zure 2-1 nederlaag geleden. NEO was het hele duel de bovenliggende partij, maar verliet Lonneker in mineur.

 

Natuurlijk miste NEO Jochem Stam, Mauro Lohuis, Tim Bijker en Stijn Baars en waren ook Stijn Huls, Stijn Hondeveld en Twan Weghorst niet beschikbaar, maar dat mag geen excuus zijn voor het verlies. NEO begon heel aardig aan het duel en was met name erg gevaarlijk via Pascal van Berkum op de rechtervleugel. Helaas ontbrak meerdere malen de scherpte voor de goal en bij de eerste de beste kans voor de thuisclub, nadat Bjorn Tijhuis van de bal werd gezet, scoorde Bram Blokhuis totaal tegen de verhouding in de 1-0.

 

LSV speelde het vervolgens tactisch slim. Het speelveld werd ingeperkt tot een smalle strook en NEO speelde in die fase te gehaast om veel te creëren, hoewel Pascal van Berkum pech had toen zijn inzet op de lat eindigde. De ploeg van Remco van der Weide kreeg voor de thee de tweede goal ook op een presenteerblaadje. Een vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt door Bjorn Bekkers en tot ontsteltenis van iedereen liet de doorgaans zo betrouwbare Bob Peterman de bal glippen: 2-0.

 

Tweede helft

Na de rust had Wout Deterd plaatsgemaakt voor Tolga, die na een wat onwennig begin goed inviel. Het speelbeeld veranderde nauwelijks en NEO gooide alles op de aanval. Dat opende overigens wel de deur voor LSV-counters waarvan er eentje al na vijf minuten de 3-0 op leek te leveren. Bob Peterman redde echter uitstekend. Een paar minuten later kwam NEO op 2-1. Een venijnig schot van Jesse Keur kon niet worden vastgehouden door de LSV-goalie en Rick ten Tusscher was attent en prikte de aansluitingstreffer binnen. Alles leek nog mogelijk, want NEO speelde niet eens zo heel slecht.

 

De voor de aangeslagen Robin Oude Kamphuis ingevallen Wout Lansink leek na krap twintig minuten de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn strakke schot werd net van richting veranderd ten koste van een corner. Een minuut later bereikte Tolga na een mooie actie Ron Spoler die op het laatste moment werd gestuit door de doelman van LSV. Ondanks het grote veldoverwicht van NEO was LSV, niet onlogisch, bij vlagen razend gevaarlijk in de counter en had halverwege de tweede helft bijna twee keer gescoord. Eerst eindigde een bal op de onderkant van de lat, waarna de bal in paniek kon worden weggewerkt en vlak daarna leverde een verkeerde breedtepass van Bas Smits een vrije doortocht op voor een LSV-aanvaller, maar ook nu wist Bob Peterman de zaak te redden.

 

Geen geluk

Rond de 25ste minuut brak een fase aan waarin NEO het geluk niet aan haar zijde had. Nadat Tolga met een mooie pass Rick ten Tusscher in stelling had gebracht, lag de Lonneker’ goalie exact op de goede plek en vlak daarna raakte Max Brunninkhuis met een strak schot de paal. Nadat ook Bjorn Tijhuis geblesseerd het veld verlies voor Wessel Smits, zag het publiek ook in de volgende vijf minuten een aantal NEO-kansen. Tolga kon een verre pass van Steven Zonder net niet controleren, Pascal van Berkum raakte nog een keer de lat en Ron Spoler vond met een kopbal de goalie op de goede plek. Nadat Wout Lansink met een volley recht in de handen van de LSV-sluitpost mikte, was de laatste kans voor de thuisclub. Bram Blokhuis teisterde met een harde knal de binnenkant van de paal.

 

NEO heeft een week de tijd de mentale wonden te likken en hopelijk ook de fysieke blessures te laten helen. Zondag komen Saasveldia op bezoek. De wedstijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020