BVV Borne onderuit tegen Vroomshoop
22-10-2018
TELEURSTELLEND VERLIES (3-5) TEGEN GEWIEKSTE OPPONENT

BVV Borne onderuit tegen Vroomshoop

BVV Borne is op het eigen terrein op een nederlaag getrakteerd. Sportlust Vroomshoop was met 3-5 te sterk. De Bornenaren kwamen kort na rust nog wel terug op 2-2, maar de tegentreffer in dezelfde minuut kwamen ze niet meer te boven.

 

De geelzwarten begonnen nog wel redelijk aan de wedstrijd en in de elfde minuut veerde het Bornse publiek zelfs even op omdat de doelman van de gasten er bij een schot op doel niet goed uitzag. De inlopende Pieterson was net te laat. Verder dan deze poging kwamen de Bornenaren niet. In de veertiende minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. De bal werd hoog voor het Bornse doel gebracht, een kopduel werd gewonnen en het leer belandde voor de voeten van Tim Spoor die eenvoudig de linkerhoek vond.

 

Niet bij de les

BVV Borne leek na deze treffer nog altijd niet bij de les te zijn en het ontsnapte drie minuten later aan nog een tegentreffer, maar doelman Haan redde op een schot van wederom Spoor. Het spel van de Bornenaren was in deze fase te onrustig en de ploeg verloor te veel zogenaamde tweede ballen. Het liep achter de gasten aan en eenmaal in balbezit was de ploeg duidelijk zoekende naar een oplossing om door de dichte verdediging van de Vroomshopers te komen.

 

In de 36ste minuut verdubbelde Sportlust de voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld verraste de Bornse verdedigers, die daardoor niet goed stonden en het was Jozic die met een knap gedrukt schot de 0-2 aantekende. Na deze treffer leken de Bornenaren wakker geschud en zetten ze de tegenstander vol onder druk. De bal ging sneller rond, duels werden gewonnen en alle neuzen stonden letterlijk dezelfde kant op. Sportlust werd volledig overlopen. In de 42ste minuut was het Stan Prigge die 1-2 maakte. Een minuut later had Prigge ook de gelijkmaker achter de doelman kunnen koppen, maar hij kwam iets tekort.

 

Na rust een ontketend Borne

Na een goede en snelle aanval over de rechterflank kwam de bal bij Sander Toebes. Hij wilde voorzetten, zag dat dit niet kon, legde terug op Danny van Laar die er beter voorstond en diezelfde Van Laar gaf een afgemeten voorzet op Stan Prigge die met het hoofd de 2-2 maakte. Nu zouden de Bornenaren er overheen walsen was de verwachting van velen. Hoe telleurstellend was het dan ook dat het een minuut later alweer 2-3 stond. En weer oogde Borne niet agressief genoeg, er werd geen of nauwelijks druk gezet en Spoor had alle tijd om van 18 meter op doel te schieten. Het leer belandde hoog in het doel en Borne doelman Dennis Haan was volstrekt kansloos.

 

Jammer, want met dit doelpunt was het gedaan met de Bornse ontketening en was de opleving van korte duur geweest. Toch moest dit Borne in staat worden geacht opnieuw de rug te rechten en dat probeerde het ook, maar het wilde niet lukken. Sportlust Vroomshoop speelde slim en gewiekst, bleef georganiseerd spelen en scoorde op de juiste momenten. In de 55ste minuut werd het ook nog 2-4. Na een overtreding in het strafschopgebied werd de toegekende penalty feilloos binnen geschoten. Het Bornse vuur was geslonken tot een rustige waakvlam en Sportlust speelde het duel volwassen uit. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Blok uit Glanerbrug stond er 3-5 op het scorebord en had Sven Pieterson wel de mooiste treffer van de dag laten zien. Een schot, stijf in de rechterkruising, dat dan wel.

 

Zondag 28 oktober wacht de derby Zenderen Vooruit-BVV Borne. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020