En daar is ‘ie: Mats Wieffer!
31-10-2018
18-JARIGE BORNENAAR MAAKT DEBUUT IN EERSTE VAN FC TWENTE

En daar is ‘ie: Mats Wieffer!

“Ja, dit was wel heel bijzonder”, reageert Mats Wieffer de ochtend na zijn debuut in het eerste van FC Twente. De club speelde dinsdag in De Grolsch Veste de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Noordwijk en won met 4-2. Mats kwam in de 77ste minuut binnen de lijnen en maakte zowaar ook bijna nog een doelpunt. Voor de nummer 33 smaakt het naar meer. “Ik hoop het, we zullen het zien,” zo zegt hij.

 

Het zong dinsdag al overal rond: ‘Mats zit bij de selectie voor het eerste...’ Zou het dan echt? Op maandag 6 augustus tekende hij immers pas zijn contract bij de eerstedivisieclub om in het beloftenteam verder te kunnen rijpen. Maar het gevoel was goed en de wedstrijd tegen Noordwijk zou weleens hét moment kunnen zijn waarop het allemaal kon gebeuren. En dus trok de hele familie Wieffer, die ruim twee maanden geleden nog het contractfeestje vierde, naar Enschede om het nieuwe hoogtepunt van nabij mee te kunnen maken.

 

‘Heel jammer’

In de 77ste minuut was het zover. De voetballer met nummer 33 richtte zich na een signaal van trainer Pusic op van de reservebank om onder het oog van 14.000 bezoekers zijn debuut te maken. En eenmaal amper in het veld wist hij nog bijna te scoren ook. “De bal kwam van de zijkant en omdat ik niet op mijn standbeen stond, gleed ik weg. Heel jammer, de bal had er eigenlijk wel in gemoeten,” klinkt het amper twaalf uur later ietwat verontschuldigend.

 

Toch ervaart de Bornernaar zijn invalbeurt als een voorlopige bekroning op zijn nog jonge carrière. “Hoe mooi kan het zijn, hier heb ik tien jaar voor gewerkt en er veel voor gelaten. En als je er dan ineens staat, ja doet je wel wat.” Twente speelde geen beste wedstrijd en bovendien kon Mats zich in amper een kwartier natuurlijk moeilijk profileren. “Maar toch kijk ik er supertrots op terug. Ik heb mijn best gedaan en voor de rest zullen we het wel zien. Dit smaakt in elk geval wel naar meer.” De ochtend na ‘the night before’ trok de talentvolle speler alweer om 09.00 uur naar Gelsenkirchen om met Jong FC Twente verder te werken aan het vervullen van zijn droom. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024