Barploeg Melbuul’n verwent vrijwilligers
ROLSTOELWANDELGROEP EN MARTEAM SCOUTING KRIJGEN ELK 500 EURO

Barploeg Melbuul’n verwent vrijwilligers

Inmiddels is het uitgegroeid tot een ware traditie. Enkele maanden na de Melbuul’ndagen schenkt de barploeg, die op vrijdagmiddag en -avond de bardiensten verzorgt tijdens de Melbuul’ndagen, de beloning voor hun inzet aan twee goede doelen. Dit jaar, de vijfde keer in successie, is het al niet anders. Daarom kwamen aan het eind van de woensdagmiddag de Rolstoelwandelgroep Borne en het Marteam Borne van de stichting Scouting St. Martinus bijeen in de blokhut aan de Esstraat om uit handen van Rob Munsterhuis, de representant van de barploeg, ieder een cheque van 500 euro in ontvangst te nemen.

 

Twee ferme zoenen

Voor beide vrijwilligersorganisaties een grote verrassing en een meer dan welkome aanvulling op hun spaarzame budget om in Borne te kunnen doen wat ze doen.

 

Elly Kamphuis geeft bijvoorbeeld aan dat de Rolstoelwandelgroep volgende maand 25 jaar bestaat. Hun ruim zeventig vrijwilligers wandelen elke donderdag met de bewoners van Het Dijkhuis door Borne. “En in die 25 jaar hebben we natuurlijk ook voortdurend nieuwe materialen nodig. Niet alleen rolstoelen, maar vooral ook specifieke onderdelen ervan, alsmede regencapes en kleden bijvoorbeeld. Inkomsten hebben we niet, dus je kunt wel nagaan hoe blij we hier mee zijn.” Twee ferme zoenen op de wangen van een blozende Rob Munsterhuis onderstrepen haar dankbaarheid.

 

Wim Bloemendal van het Marteam houdt het bij woorden, maar deze klinken niet minder warm. “Hier zijn we écht heel blij mee,” zo zegt hij. “Met dit bedrag kunnen we materialen en gereedschappen bekostigen die we nodig hebben om ons vrijwilligerswerk in het dorp naar behoren te kunnen uitvoeren. Heel veel dank dus.” Het Marteam Borne, ooit ontstaan als de ‘oude hap’, binnen de scoutinggroep, telt zeven mannen die zich belasten met het facilitair ondersteunen van de diverse evenementen in het dorp, waaronder de Pinksterbruidjes en Palmpasenoptocht. Ze treden op als verkeersregelaar, vormen ‘het gilde’ van de Bornse Pannenkoekenbakkers en beheren en onderhouden de grote witte partytenten die bij evenementen worden geplaatst, alsmede de blokhut aan de Esstraat. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024